Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 14:05

Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα!

  Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή φύλλα βυρητού
  • 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια 0,5 εκ.
  • 3 αυγά
  • 350 ml γάλα φρέσκο, 3,5% λιπαρά
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο για τη φόρμα
  • 30 γρ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. αλεύρι + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 10 κλαδάκια θυμάρι (μόνο τα φύλλα του)
  • σουσάμι για τη φόρμα και το πασπάλισμα
  • 30 γρ. ηλιόσποροι
  • ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 °C.
  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας (ή φύλλα Βυρητού), τυλίγουμε το κάθε φύλλο σαν ακορντεόν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα  στο άλλο.
  • Τοποθετούμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σπάμε με τα χέρια μας τα φύλλα να γίνουν κομμάτια – άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα για να έχουμε διαφορετικές υφές.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1-2 εκ. και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
  • Όταν γίνει τραγανό, αφαιρούμε και κρατάμε στο πλάι.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, την κέτσαπ και την μουστάρδα και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Εκεί μέσα προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε και αυτά καλά με το σύρμα.
  • Στο ταψί μας, όπου έχουμε τα σπασμένα φύλλα, ρίχνουμε το μπέικον, τα τυριά, την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί 25x30 εκ., που έχουμε αλευροβουτυρώσει και πασπαλίσει λίγο με σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά και στη συνέχεια, ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, τον ηλιόσπορο και το σουσάμι. Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-5 ώρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε