Στην Ιο ο Σεΐχης του Κατάρ με το πιο πολυτελές σκάφος στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 09:08

Στην Ιο ο Σεΐχης του Κατάρ με το πιο πολυτελές σκάφος στον κόσμο


Σεΐχηδες, εμίρηδες, πρίγκιπες, πολιτικοί και διασημότητες της σόου μπιζ επιλέγουν κι αυτό το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους. Στο Μαγγανάρι της Ίου απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα ο Σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, ο οποίος γοητεύθηκε προηγουμένως από το μοναδικό τοπίο της Μήλου.

Σε μικρή απόσταση από την ακτή αγκυροβόλησε το πλωτό παλάτι του, τη θαλαμηγό «Αλ Μιρκάμπ» μήκους 133 μέτρων και με μικρότερα σκάφη τέντερ έκανε 'απόβαση' μαζί με την παρέα του στο Μαγγανάρι.

Το υπερπολυτελές, πελώριο σκάφος δαμάζει ένας Έλληνας. Ο καπετάν Παναγιώτης Στρατής, με καταγωγή από την Ίο.

Δεν ήταν μόνο η μαγευτική παραλία της Ίου, αυτή η δαντέλα των αμμουδερών κολπίσκων, που έθελξε τον 'Αραβα Κροίσο αλλά και τα μαγειρευτά φαγητά σε παραδοσιακό ταβερνάκι, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Συγκεκριμένα, με το που πάτησε το πόδι του στην παραλία εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει κατσικάκι με τοπικά μυρωδικά.

H πιο πολυτελής θαλαμηγός του κόσμου

Για τους γκουρού του χώρου, το σκάφος του Σεΐχη του Κατάρ θεωρείται το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.  

Το AL Mirqab, το οποίο βρίσκεται από χθες στη Σκιάθο, συμπεριλαμβάνεται στα θαύματα, όχι του κόσμου, αλλά της ναυπηγικής!

Διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.