Τυροπιτάρια με αυγό!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 13:41

Τυροπιτάρια με αυγό!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 220-250 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον 
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κάνουμε μια ζύμη στο μίξερ με το γάντζο χτυπώντας τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα.


  • Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.


  • Μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.


  • Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.


  • Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.
  • Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.
  • Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.
  • Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.
  • Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.
  • Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.
  • Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν.
  • Δεν θέλουμε ο κρόκος να πήξει. Θέλουμε να είναι “μελάτο” το αυγό και να σπάσει όταν κόψουμε το πιτάκι καθώς το σερβίρουμε.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ