Τυροπιτάρια με αυγό!
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 220-250 γρ. νερό
- 500 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κάνουμε μια ζύμη στο μίξερ με το γάντζο χτυπώντας τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα.
- Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.
- Μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.
- Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
- Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.
- Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.
- Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.
- Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.
- Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.
- Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.
- Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν.
- Δεν θέλουμε ο κρόκος να πήξει. Θέλουμε να είναι “μελάτο” το αυγό και να σπάσει όταν κόψουμε το πιτάκι καθώς το σερβίρουμε.
Μοιράσου: