Μπρουσκέτες με ψητές ελιές!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 14:08

Μπρουσκέτες με ψητές ελιές!

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

 
Συστατικά
  • 400 γρ. μαύρες ελιές Καλαμών
  •  60 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. βαλσαμικό ξύδι
  • 4 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
  • κατσικίσιο τυρί  και ψωμί για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψάκι μικρό και βαθύ που να τις χωράει σε μια στρώση ή σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το ξύδι να έχει μειωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη νόστιμη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα και κρατάμε τις ελιές σε ένα μπολ σκεπασμένες με τη σάλτσα τους.
  • Σερβίρουμε σε φέτες ψωμί με κατσικίσιο τυρί.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250