Πατάτες baby με σπανάκι και κάπαρη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 13:20

Πατάτες baby με σπανάκι και κάπαρη

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
Συστατικά
  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο (1+1)
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη καλά και στραγγισμένη
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να έρθει το νερό σε βρασμό.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
  •  Μόλις αρχίσει να αφρίζει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρα προς τα κάτω και τις αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά, μέχρι να  πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Δεν τις γυρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σπανάκι, την κάπαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Για το σερβίρισμα θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα με τα χέρια μας και ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη. 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250