Προώθησε  την επιχείρησή σου  στο INKEFALONIA - Δοκίμασε το νέο, τρίμηνο πακέτο

Αθερίνα τηγανιτή!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 13:59

Αθερίνα τηγανιτή!

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

  Συστατικά

Για τα ψάρια

  • 1 κιλό αθερίνα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα σακουλάκι πλαστικό ειδικό για τρόφιμα ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  • Βουτάμε λίγα-λίγα τα ψάρια μέσα στο σακουλάκι και τα χτυπάμε κλείνοντας καλά το σακουλάκι για να αλευρωθούν. 
  • Αφαιρούμε τα ψαράκια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το παραπανίσιο μείγμα παναρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε και το λάδι μας πιο καθαρό καθώς τηγανίζονται τα ψάρια
  • Έχουμε ζεστάνει λάδι (2-3 εκ. σε ύψος) σε ένα βαθύ τηγάνι 26 εκ διαμέτρου σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια σε δόσεις πάντα για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε τα ψάρια για πολύ λίγο χρόνο. 1-2 λεπτά είναι αρκετά ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών, βέβαια.
  • Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε