Λαζάνια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 05:57

Λαζάνια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Νόστιμο πιάτο με λευκή σάλτσα και μείγμα κοτόπουλου Υλικά για 4-6 άτομα 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά20ml ελαιόλαδο3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ. Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στη μέση οριζοντίως.

Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.

Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.

Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

newsbeast.gr




00 inkefalonia general ad 300X250