Tips για να μην ζεσταίνεσαι: Ιδού πώς θα απολαύσεις ένα… δροσερό ύπνο!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 10:41

Tips για να μην ζεσταίνεσαι: Ιδού πώς θα απολαύσεις ένα… δροσερό ύπνο!

 

Για εσένα που ζεσταίνεσαι τα βράδια αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς με κλιματιστικό, συνέχισε απλώς να διαβάζεις.

Παρακάτω σου προτείνουμε 8 απλά, αλλά θαυματουργά tips για να απολαύσεις έναν ήρεμο και δροσερό ύπνο:

trte 3b203

1. Άφησε στην ντουλάπα σου τα σεντόνια από πολυεστέρα, σατέν ή μετάξι και προτίμησε τα βαμβακερά, τα οποία είναι και τα πιο δροσερά.


2. Απόφυγε τις πυτζάμες και προτίμησε να φορέσεις ένα αέρινο βαμβακερό φορεματάκι για να νιώθεις άνετα και να μη ζεσταίνεσαι κατά τη διάρκεια του ύπνου.


3. Πρόσεχε τι καταναλώνεις λίγες ώρες πριν κοιμηθείς. Τα βαριά και πικάντικα φαγητά θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματός σου και θα δυσκολέψουν τον ύπνο σου. Τα φρούτα, οι σαλάτες και το γιαούρτι αποτελούν ιδανικές λύσεις για τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.


4. Για να καταφέρεις να κρατήσεις δροσερό το σώμα σου δε θα πρέπει να ξεχνάς να ενυδατώνεσαι. Δύο λίτρα νερό τη μέρα είναι απαραίτητα!

tre 5d58d


5. Κάνε ντους, λίγο πριν κοιμηθείς, με δροσερό νερό και να είσαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πολύ πιο ευχάριστα.


6. Σβήσε όλα τα φώτα στο υπνοδωμάτιό σου και απενεργοποίησε όσες συσκευές δε χρησιμοποιείς, καθώς εκπέμπουν περιττή θερμότητα.


7. Φρόντισε να κοιμάσαι χωρίς να ακουμπούν τα πόδια και τα χέρια σου μεταξύ τους. Επιπλέον, για να καταφέρεις να διατηρήσεις σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματός σου τότε έχε τα πόδια σου έξω από το σεντόνι.


8. Τέλος, αν εξακολουθείς να ζεσταίνεσαι, εφάρμοσε κρύες κομπρέσες στο λαιμό, στους καρπούς, στους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατά σου.