Νησιά Γκαλαπάγκος -Τι έχουν αυτά τα νησιά και τα επισκέπτονται νεόνυμφοι; [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 07:52

Νησιά Γκαλαπάγκος -Τι έχουν αυτά τα νησιά και τα επισκέπτονται νεόνυμφοι; [εικόνες]

Τα νησιά Γκαλαπάγκος δεν είναι ένας προορισμούς για όλους, μιας και το ταξίδι στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό είναι μακρύ. Ωστόσο, όποιος το αποφασίσει και ταξιδέψει εκεί, θα δει μοναδική ομορφιά και θα βιώσει μια απίστευτη περιπέτεια.


Τα νησιά είναι ένα αρχιπέλαγος, που αποτελείται από 13 κύρια νησιά, ηφαιστειακής προέλευσης. Μάλιστα, το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5-10 εκατ. έτη πριν, ως αποτέλεσμα τεκτονικής δραστηριότητας.

Ο επαγγελματίας μπλόγκερ ταξιδιών Τρέβορ Μόροου, ταξίδεψε στα νησιά Γκαλαμπάγκος και έμεινε στο πιο πολυτελές θέρετρο του νησιού Σάντα Κρουζ, στο Pikaia Lodge.

Η εμπειρία του Μόροου περιελάμβανε θεραπείες σπα, ιδιωτικό γιοτ, ψαροντούφεκο με κάτοικο του νησιού, ο οποίος είχε συνοδεύσει σε θαλάσσιες δραστηριότητες τον συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν.

«Το ταξίδι στα Γκαλαμπάγκος εντάσσεται στην κατηγορία ''ταξίδι ζωής''», υποστηρίζει ο μπλόγκερ, ο οποίος πραγματικά έχει βρεθεί παντού. Από το Νεπάλ και την Ισλανδία μέχρι την Ολλάνδία και το Μπελίζ.

«Είναι ένας θρυλικός προορισμός, από αυτούς που χρειάζονται βέβαια σχεδιασμό και αφοσίωση, για να το επισκεφτείς».

Η πολυτελής εμπειρία του ξεκίνησε από το αεροδρόμιο, στο οποίο και τον περίμενε μια γυναίκα, που κρατούσε το όνομά του.

«Είδα μια γυναίκα να στέκεται με το όνομα μου. Αν και οι άλλοι επιβάτες κατευθύνθηκαν πως τα δεξιά, εμείς πήγαμε αριστερά, από την είσοδο των VIP. Ολοι οι φιλοξενούμενοι του Pikaia Lodge καλωσορίζονται ως επίσημοι», λέει.

Το resort έχει μόνο 14 δωμάτια και είναι μακράν το καλύτερο και πιο χλιδάτο ξενοδοχείο των νησιών, με τις τιμές των δωματίων να ξεκινούν από 7.161 ευρώ και αγγίζουν τις 18.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσες ημέρες θα μείνει ο επισκέπτης. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα και τα αναψυκτικά, εκτός από τα αλκοολούχα.

Για καλωσόρισμα μέσα στο δωμάτιο υπάρχουν φρέσκα φρούτα και δροσιστικά ποτά, με την θέα από το παράθυρο να «κλέβει» από την αρχή τις εντυπώσεις. Ακόμα και από το μπάνιο κανείς μπορεί να απολαύσει την καταπράσινη θέα και τη θάλασσα.

«Από το δωμάτιο μου αλλά και από την πισίνα, νόμιζα πως κοιτάω τον κήπο της Εδέμ. Η θέα από κάθε γωνιά και από κάθε παράθυρο ήταν καθηλωτική», αναφέρει ο Μάροου.

«Το ξενοδοχείο έχει μοναδική αρχιτεκτονική, με τις γραμμές του να είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου», συμπληρώνει.

Αν και το ξενοδοχείο προωθεί μια χαλαρωτική εμπειρία με μασάζ και μπάνιο στην πισίνα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια ιδιωτική ημέρα σε γιοτ, ανακαλύπτοντας τα νησιά. «Το γιοτ είχε μήκος 32 μέτρων, με τον κάθε επιβαίνοντα να έχει το δικό του ιδιωτικό δωμάτιο, το οποίο περιλαμβάνει κρεβάτι και μπάνιο», δηλώνει ο Μόροου και συμπληρώνει: «Είναι ωραίο να έχεις τον δικό σου ιδιωτικό χώρο να βάλεις τα πράγματά σου, να αλλάξεις, να κάνεις μπάνιο ή να κοιμηθείς».

«Τα νησιά στο αρχιπέλαγος Γκαλαμπάγκος είναι τόσο διαφορετικά, που υπάρχει η αίσθηση πως ταξιδεύεις σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου σε ένα ταξίδι», υποστηρίζει.

Ο ταξιδιωτικός μπλόγκερ προτείνει το συγκεκριμένο ταξίδι σε οικογένειες με μεγάλα παιδιά ή σε συνταξιούχους με ενέργεια.

«Ισως να μην είναι τόσο κατάλληλο για πολλά νέα ζευγάρια, αλλά για όσους επιθυμούν μια εναλλακτική για τον μήνα του μέλιτος, είναι μια καλή επιλογή», καταλήγει ο Μόροου.

Trevor Morrow

Φωτογραφίες: pikaialodge


iefimerida.gr



00 inkefalonia general ad 300X250