Πανάδες: Πώς να τις προλάβεις και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 11:06

Πανάδες: Πώς να τις προλάβεις και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Mιας και διανύουμε τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού και εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούμε στη πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των πανάδων.

Ο ήλιος, άλλωστε, προκαλεί σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή τους.

Πανάδες, στην ιατρική ορολογία, ονομάζονται οι μελαγχρώσεις που εμφανίζονται στην περιοχή του δέρματος κυρίως του προσώπου, του λαιμού και των χεριών, συχνότερα σε γυναίκες οι οποίες έχουν σκουρόχρωμα δέρμα. Οι πανάδες δημιουργούνται από την ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης και δεν έχουν καμία σχέση με τις ελιές, τις φακίδες και τις κηλίδες.

Αν δεν φροντίσουμε για την καταπολέμηση του προβλήματος, οι πανάδες αυξάνονται με τα χρόνια και γίνονται ολοένα πιο ορατές.
 
Για να προλάβετε την εμφάνιση τους, απαραίτητη είναιη χρήση αντιηλιακού σε καθημερινή βάση για όλο το χρόνο.  Ο δείκτης προστασίας που θα πρέπει να επιλέξετε είναι 20SPF (ή και παραπάνω αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα).
 
Σε περίπτωση τώρα που οι πανάδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους, θα πρέπει να ενισχύσετε το δείκτη προστασίας του αντιηλιακού σε 50SPF. Επίσης, η κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφίμων (όπως βατόμουρα, φράουλες, κόκκινα φασόλια, σπανάκι, κεράσια, ρίγανη, καρύδια και μαύρη σοκολάτα) και η ενυδάτωση βοηθούν αρκετά για την αντιμετώπιση τους.



00 inkefalonia general ad 300X250