Πίτα με λουκάνικα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 13:36

Πίτα με λουκάνικα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κουρού
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τριμμένο γκούντα
  • 200 γρ. κατίκι 
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 συσκευασία λουκάνικα
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε φέτες.
  • Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Ανακατεύουμε τα αυγά με τα τυριά. 
  • Βάζουμε τις ζύμες σε 2 ταψάκια και γυρνάμε λίγο τις άκρες για να κάνουμε ένα τοίχωμα.
  • Μοιράζουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα και τα πράσα στα 2 ταψάκια.
  • Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.