Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 13:23

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι

Tο κουνέλι, γευστικά είναι κλάσεις ανώτερο από το κοτόπουλο ενώ είναι πιο ελαφρύ και ωφέλιμο από το βραστό κρέας.

Ζητήστε ένα κουνελάκι βιολογικό, από τον κρεοπώλη σας και εντάξτε το οπωσδήποτε στην διατροφή σας.


Υλικά

  • 1 κουνέλι χωριάτικο, βιολογικό, σε κομμάτια
  • Μπόλικο φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 800 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/2 κιλό μικρές πατατούλες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε θυμάρι, σε κλωνάρια, σε 1/2 λίτρο νερού και βράστε το
  • Αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, σουρώστε το και βάλτε το στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κουνέλι
  • Γυρίστε τα κομμάτια πολλές φορές, να χρυσίσει
  • Ρίξτε το κρεμμύδι, χρυσίστε τα όλα μαζί
  • Πασπαλίστε τα με το αλεύρι
  • Γυρίστε τα και πάλι, να ροδίσει και το αλεύρι
  • Σβήστε με το λευκό κρασί
  • Προσθέστε το νερό που έχετε κάνει με θυμάρι
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και ρίξτε τις στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε κι άλλο θυμάρι, σε κλωνάρι
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά
  • Καθαρίστε τα μανιτάρια, πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια
  • Σε ένα τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο βάλτε τα μανιτάρια να χρυσίσουν
  • Αφήστε τα να χάσουν τα υγρά που έχουν
  • Αλατίστε τα, ρίξτε λίγο πιπέρι και βάλτε τα στην κατσαρόλα 3 λεπτά πριν το τέλος

Πηγή:iefimerida



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250