Κοτόπουλο cordon bleu

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 12:04

Κοτόπουλο cordon bleu

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
Συστατικά

Για το κοτόπουλο και τη γέμιση

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • λίγο τυρί που λιώνει τριμμένο ή 4 φέτες
  • αλάτι 

  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 1 πακέτο crackers (25 τεμάχια)
  • 4 φέτες ψωμί τοστ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλεύρι γ.ο.χ για το πανάρισμα
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. νερό

Για τη σάλτσα μαγιονέζας (τα ανακατεύουμε όλα μαζί)

  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 1 κούπα ρόκα ψιλοκομμένη
  • χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα crakers, το ψωμί, το βούτυρο και τη μουστάρδα μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι απλωτά και αραιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ανά 5 λεπτά. Θέλουμε να πάρουμε ένα τραγανό, χρυσοκάστανο μείγμα με το οποίο θα πανάρουμε το κοτόπουλο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το ταψί σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου (το οποίο έχουμε από πριν αλατοπιπερώσει καλά).
  • Τυλίγουμε το ζαμπόν με το τυρί σαν τσιγάρο (το ζαμπόν από την εξωτερική μεριά) και το τοποθετούμε μέσα στην τσέπη του κοτόπουλου που έχουμε ανοίξει.
  • Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα από την "φρυγανιά" που φτιάξαμε νωρίτερα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με τη σάλτσα της μαγιονέζας στην οποία απλά ανακατεύουμε τα αρωματικά μέσα στη μαγιονέζα!



00 inkefalonia general ad 300X250