Ανοιχτή πρόταση της Honda στον Rossi

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 13:21

Ανοιχτή πρόταση της Honda στον Rossi

Μια εργοστασιακή Honda RCV θα μπορούσε να οδηγήσει το 2013 ο Valentino Rossi, μόνο που δεν θα ανήκει στην εργοστασιακή ομάδα αλλά σε δορυφορική. Σύμφωνα με πληροφορίες Γάλλων δημοσιογράφων το αφεντικό του HRC, ο αξιότιμος Shuhei Nakamoto, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι θα τον ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική. Άνω κάτω και πάλι ο πρωτάθλημα του MotoGP... Εκεί που φάνηκε ότι τα πράγματα έμπαιναν σε μια σειρά με την υπογραφή των συμβολαίων με τη Honda, τόσο του Dani Pedrosa όσο και του Marc Marquez, τώρα όλα τα σενάρια φουντώνουν ξανά, με το ενδεχόμενο της επιστροφής του Rossi στην αγκάλη της.

Σύμφωνα με τον γαλλικό δικτυακό τόπο Moto Quotidien, ο Nakamoto φέρεται να είπε παρουσία πολλών: «Θα χαιρόμουν να δουλέψω με τον Valentino. Όταν παλιότερα οδηγούσε για την Honda, εγώ ήμουν επικεφαλής της Ομάδας μας στην Formula 1.

Για του χρόνου δεν θα ήταν δυνατόν να τον εντάξουμε στην επίσημη ομάδα της Repsol, όμως είμαι πρόθυμος να του προσφερω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα σε δορυφορική ομάδα».

Από το 2013 ο αριθμός των μοτοσυκλετών που μπορεί να κατεβάσει κάθε κατασκευαστής περιορίζεται στις 2 εργοστασιακές και 2 δορυφορικές. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο «δορυφορικό σπίτι» για τον Rossi θα ήταν η ομάδα του Gresini, στη θέση του Alvaro Bautista.

Η άλλη δορυφορική ομάδα της Honda, η LCR, έχει ήδη συμβόλαιο για του χρόνου με τον Γερμανό πρωταθλητή της Moto2, τον Stefan Bradl, που ομολογουμένως κάνει εξαιρετική χρονιά φέτος ως rookie.

Ωστόσο, μέχρι τώρα πρώτη επιλογή του Rossi, τουλάχιστον φανερά, παραμένει η Ducati, μετά και τη συνάντηση με το αφεντικό της Audi και τη δηλωμένη πρόθεση των Γερμανών να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον 9 φορές πρωταθλητή του MotoGP.

Από την άλλη τα χρόνια περνούν και για τον Rossi δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να πετύχει τον τελευταίο στόχο του, ένα πρωτάθλημα με ιταλική μοτοσυκλέτα ή έστω τον 10ο προσωπικό του τίτλο.

Κι ακόμα, η Dorna τον θέλει απεγνωσμένα πάνω σε μια ανταγωνιστική σέλα, καθώς βλέπει τα νούμερα της τηλεθέασης να πέφτουν διαρκώς, μετά την απομάκρυνση του Rossi από την κορυφή.

Ο Γόρδιος Δεσμός δηλαδή δεν έχει λυθεί ακόμα, ωστόσο το δράμα μετά το δεκαπενθήμερο διάλειμμα του Αυγούστου θα κορυφωθεί και θα καταλήξει, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Οι ανακοινώσεις στην Laguna Seca πριν τον Αμερικάνικο αγώνα θα ακουστούν πολύ μακριά αυτή τη φορά –μέχρι την Ιταλία σίγουρα και καθώς φαίνεται μέχρι και την Ιαπωνία.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε αν ο Ιταλός star έχει ακόμα τα κότσια για μια έκπληξη, πριν κρεμάσει τα γάντια του.

Newbeast