Χρήσιμες συμβουλές για «υγιή» και οικονομική κατοχή αυτοκινήτου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 14:16

Χρήσιμες συμβουλές για «υγιή» και οικονομική κατοχή αυτοκινήτου


Όχι στο «κενό» του κιβωτίου ταχυτήτων κατά την οδήγηση

Οδηγώντας με «νεκρά» ή κενή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, όχι μόνο δεν εξοικονομείτε πολλά καύσιμα, αλλά επιπλέον επιβαρύνετε τα φρένα το ΙΧ σας, πηγαίνοντάς πιο νωρίς για αλλαγή τους (δείτε στο youtube πως γίνεται αλλαγή σε ένα AudiQ7 4L). Επίσης, η συνεχόμενη εναλλαγή μεταξύ της «νεκράς» και άλλων σχέσεων στο κιβώτιο, προκαλεί σημαντική φθορά στο σασμάν. Οπότε, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις ταχύτητες όπως το… εμπνεύστηκαν οι κατασκευαστές.

Αντικαταστήστε το φίλτρο

Ακριβώς όπως ένα σουρωτήρι χωρίζει μαγειρεμένα ζυμαρικά από το νερό, έτσι και τα φίλτρα λαδιού και καυσίμων κρατούν μακριά από τον κινητήρα τις ακαθαρσίες που ενδεχομένως περιέχονται.

Αντικαταστήστε το φίλτρο σας κάθε φορά που αλλάζετε λάδια, για να μην λερώνεται το νέο λάδι με παλιά κατάλοιπα.

Καθαρίστε για να… έχετε

Ο Καθαρισμός και η «ενυδάτωση» στο ταμπλό, στις πόρτες και στα καθίσματα θα παρατείνει τη ζωή τους. Σκεφτείτε πω έχετε το ανανεωμένο AudiA3… Δεν θα το προσέχατε; Προσπαθήστε, λοιπόν, να καθαρίζετε τουλάχιστον δύο φορές, ή σε ειδικές περιπτώσεις έως και τέσσερεις, φορές το χρόνο. Επίσης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθήστε να παρκάρετε υπό σκιά ή χρησιμοποιείστε τα ειδικά αλεξήλια για το ταμπλό.

Όχι η βενζίνη στην… ρεζέρβα

Κρατήστε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας πάνω από το μισό, όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια κρύου καιρού. Διαφορετικά, κάθε κενό πάνω από το καύσιμο στη δεξαμενή σας θα γεμίσει με αέρα, που γίνεται νερό, όταν πέφτει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Και επειδή το νερό είναι πιο βαρύ από τη βενζίνη, πάει στον πάτο του ντεπόζιτου και, αν μαζευτεί αρκετό, θα πάει στο κινητήρα, με αποτέλεσμα να γίνεται ατελής καύση.

Οικονομία και ποιότητα στα ανταλλακτικά

Μετά από όλες τις παραπάνω συμβουλές, μένει μόνο μία: Εξοικονομείστε χρήματα στη συντήρηση του οχήματός σας, αλλά μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα. Μπαίνοντας εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορεί αυτό να συνδυαστεί!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250