Καπονάτα μελιτζάνες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 15:07

Καπονάτα μελιτζάνες

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο
  • 5 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι λευκό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι 

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για γαρνιτούρα

  • κάπαρη, ελιές, λίγο κακάο και κουκουνάρι καβουρδισμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 3x3 εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και αρκετό ελαιόλαδο να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Επειτα προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να γλασάρει προσθέτουμε τις ντομάτες και αυτές κομμένες σε κομματάκια 2x2 εκ. και τα μυρωδικά.
  • Βράζουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
  • Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το κακάο και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.