Σανγκριά με κρασί, ένα σπιτικό κοκτέιλ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 21:47

Σανγκριά με κρασί, ένα σπιτικό κοκτέιλ

Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές σανγκριά, όσες και οι Ισπανοί που την έχουν εφεύρει.

 

Η σανγκριά είναι ένα κοκτέηλ με βάση το κόκκινο κρασί, φρούτα και λίγη ζάχαρη. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει, ανάλογα με τα γούστα. Εγώ θα σας δώσω την βασική συνταγή για σανγκριά με φρούτα εποχής.

Yλικά για 6 άτομα

  • 1 μπουκάλι κόκκινο, ποιοτικό κρασί
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 σκελίδες κάρδαμο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό
  • 1 κιλό φρούτα εποχής: φράουλες, μήλα, αχλάδια, λεμόνια, πορτοκάλια
  • Αποφύγετε το πεπόνι, έχει τάση να καλύπτει τα πάντα με τη γεύση του

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα
  • Κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα φλούδας πορτοκάλι και την προσθέτουμε
  • Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά αμέσως
  • Προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Στο μεταξύ, πλένουμε καλά και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε και το κρασί με τα υπόλοιπα
  • Τα σκεπάζουμε με διαφάνεια
  • Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και βάζουμε την σανγκριά στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Οταν σερβίρουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου ή μέντας, ένα κομμάτι φρούτο κλπ
  • Θέλει παγάκι στο ποτήρι και κομμάτια φρούτων

  • Η σανγκριά μένει άθικτη στο ψυγείο για λίγες ημέρες

  • Αν είναι πολύ έντονο το αλκοόλ, προσθέστε χυμό πορτοκάλι για να νερώσει


Πηγή: iefimerida



00 inkefalonia general ad 300X250