Κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 13:00

Κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι

Το ρύζι πιλάφι, από μόνο του, είναι ένα υπέροχο πιάτο. Το συνδιάζω σήμερα με κοτόπουλο και αμύγδαλα σε μια συνταγή που λέγεται Το Πιλάφι του Σουλτάνου! Από την τούρκικη κουζίνα.


Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι arborio
  • 500 γραμμάρια κοτόπουλο σε κύβους
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 150 γραμμάρια καρότα κομμένα
  • 3 κρεμμύδια
  • Ζωμός κότας
  • Θυμάρι, τσίλι πιπεριά, δυόσμος
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος, βάλτε μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βάλτε τον ζωμό κότας σε κατσαρολάκι με νερό και βράστε το
  • Πλύντε και σουρώστε το ρύζι
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Προσθέστε τα αμύγδαλα, μετά από λίγο τα καρότα, το ρύζι, το θυμάρι, το τσίλι, τον δυόσμο
  • Τέλος βάζετε το κοτόπουλο
  • Ολα αυτά πρέπει να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Ρίξτε τον ζωμό κότας και τα υγρά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πρέπει να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Οταν το ρύζι αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά
  • Βράστε ακόμη για 8 λεπτά
  • Κλείστε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε το να ξεκουραστεί
  • Σερβίρεται ζεστό αυτό το μοναδικό πιάτο
  • Τρώγεται υπέροχα και ξαναζεσταμένο
  • Μη φοβηθείτε τα αμύγδαλα, δοκιμάστε τα!