Το αυτί του Βαν Γκογκ βρέθηκε -Στο κέντρο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 09:35

Το αυτί του Βαν Γκογκ βρέθηκε -Στο κέντρο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης [εικόνες]

Το Δημόσιο Ταμείο για την Τέχνη της Νέας Υόρκης προσέλαβε τους «elmgreen & dragset», οι οποίοι και δημιούργησαν μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με σαφή την παραπομπή στο κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ.


Η καθέτως τοποθετημένη πισίνα θυμίζει πολύ το «χαμένο» όργανο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου που λέγεται ότι το ακρωτηρίασε μόνος του μετά από μια προσβολή που δέχθηκε από τον Γάλλο συνάδελφο του Γκογκέν.


Η πισίνα που είναι ένα ακριβές αντίτυπο, σε πραγματικές διαστάσεις, μιας κλασσικής οικιακής πισίνας σαν και αυτή που κάποιος μπορεί να βρει σε χιλιάδες αμερικανικά σπίτια, θυμίζει επίσης μουσικό όργανο.


Το έργο των δυο καλλιτεχνών εγκαταστάθηκε στην εσωτερική πλατεία του κέντρου Ροκφελερ, στην είσοδο του από την φημισμένη 5η λεωφόρο.


Το γλυπτό, όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί του, καλεί τον επισκέπτη να ξεχωρίσει ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα και όπως και στην περίπτωση της ιστορίας με το αυτί του Βαν Γκογκ, να ρωτήσει «γιατί;» και να δώσει την δική του, προσωπική και βιωματική εξήγηση στο ερώτημα αυτό.

 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250