Ρυζοσαλάτα με ελιές και τόνο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 12:28

Ρυζοσαλάτα με ελιές και τόνο

 

Υλικά:

• 15-20 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
• 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• Χυμό από 2 λεμόνια
• Ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
• 2 ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού
• 2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
• Αλάτι και πιπέρι
• ½ κιλό ρύζι για πιλάφι
• 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
• 8 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
• 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε το ρύζι σε νερό που έχουμε διαλύσει τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το ψιλοκομμένο μαρούλι, τις ελιές, τα κρεμμύδια, τις τομάτες, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το ρύζι το αλατοπίπερο και τον τόνο σε κομμάτια, αφού τον στραγγίξουμε καλά από τα υγρά του.
3. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε στη ρυζοσαλάτα, την ανακατεύουμε… και μπορούμε να σερβίρουμε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250