Να φάω ή όχι σοκολάτα πριν το σεξ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 21:30

Να φάω ή όχι σοκολάτα πριν το σεξ

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του σεξ, τώρα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε άποψη. Ερευνητές λένε πως το δημοφιλές γλύκισμα αυξάνει τη λίμπιντο!



Μελέτη που διεξήχθη στην Ιταλία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτες έχουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, εντονότερη διέγερση, ενώ βιώνουν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.

Την ίδια στιγμή όσες καταναλώνουν τουλάχιστον ένα σοκολατάκι την ημέρα έχουν ανεβασμένη λίμπιντο και καλύτερη σεξουαλική λειτουργία σε σύγκριση με εκείνες που δεν τις αποφεύγουν.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σοκολάτα όχι απλώς δεν είναι υποκατάστατο, αλλά μας κάνει να επιζητούμε το σεξ ακόμη περισσότερο!

Όπως εξηγούν οι ειδικοί τα συστατικά που περιέχονται στη σοκολάτα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα συστατικά ωφέλιμα για την υγεία μας. Πέρα από αυτά όμως, είναι και ένα εξαιρετικό αφροδισιακό κι αυτό οφείλεται σε δύο ουσίες που περιέχει: την τρυπτοφάνη (η οποία πυροδοτεί την ερωτική διέγερση) και τη φαινυλαιθαναμίνη (η οποία απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε).

Τι προκαλεί στον εγκέφαλο

Μεγαλύτερη ένταση στον εγκέφαλο και στην καρδιά προκαλεί η μαύρη σοκολάτα παρά ένα παθιασμένο φιλί, διαπίστωσαν Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάσεξ μετά από έρευνες σε 20χρονα ζευγάρια.

«Η ένταση που προκαλεί η σοκολάτα είναι έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή των φιλιών» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Ντέιβιντ Λιούις. »

«Τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν», δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ Λούις. «Αν και περιμέναμε ότι η σοκολάτα – ειδικά η μαύρη – θα αύξανε τους παλμούς της καρδιάς γιατί περιέχει κάποιες πολύ διεγερτικές ουσίες, το μήκος αυτής της αύξησης μαζί με τις δυνατές επιδράσεις που είχε στο μυαλό ήταν κάτι που κανείς από μας δεν περίμενε», πρόσθεσε.

Η ψυχολόγος Σου Ράιτ επεσήμανε ότι η σοκολάτα περιέχει φενυλεθυλαμίνη που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ενδορφινών (ουσίες που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της απόλαυσης) στον εγκέφαλο, καθώς και καφεΐνη που έχει μια διεγερτική επίδραση στον εγκέφαλο. «Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η σοκολάτα προκάλεσε ένταση και γιατί πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε αυτήν».




00 inkefalonia general ad 300X250