Μάθημα ζωής: Καρκινοπαθής 90 ετών είπε «όχι» στις χημειοθεραπείες και ξεκίνησε να ταξιδεύει

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 09:55

Μάθημα ζωής: Καρκινοπαθής 90 ετών είπε «όχι» στις χημειοθεραπείες και ξεκίνησε να ταξιδεύει

Δυο μέρες μετά από τον θάνατο του συζύγου της Λιο, με τον οποίο ήταν μαζί επί 67 συναπτά έτη η Νόρμα έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στη μήτρα.

Συζητώντας για τη θεραπεία της η οποία θα περιλάμβανε χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και εγχείρηση αφαίρεσης όγκου η Νόρμα αποφάσισε να πει όχι στους γιατρούς και τα νοσοκομεία και ναι στη ζωή.  

«Είμαι 90 ετών, ξεκινάω το ταξίδι μου», ήταν η απάντηση που έδωσε στους γιατρούς, ενώ μαζί με τον γιο της Τιμ και τη νύφη της Ράμι, ξεκίνησαν, συντροφιά και με τον σκύλο του ζευγαριού, για το ταξίδι τους.

Η απάντηση του θεράποντος γιατρού στην απόφαση της Νόρμα εκπλήσσει: «Να πας» έγραψε στη σελίδα της στο facebook. «Ως γιατροί βλέπουμε καθημερινά τις επιπτώσεις της θεραπείας στους ασθενείς μας. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γηροκομεία ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα επιβιώσει από την επέμβαση αφαίρεσης του όγκου. Κάνετε αυτό ακριβώς που θα ήθελα να κάνω αν βρισκόμουν στη θέση σας. Να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι».

Εδώ και έξι μήνες, βρίσκονται στο δρόμο έχοντας γυρίσει ορισμένα από τα ομορφότερα και γνωστότερα μέρη των ΗΠΑ: είδαν τη θέα από το Grand Canyon, έπαιξαν στην Disney World και παρακολούθησαν το ταξίδι των φαλαινών στα νερά της Φλόριντα.

Η Νόρμα δεν δίστασε να ανέβει σε ένα αερόστατο και να κάνει ένα ταξίδι που πάντα ονειρεύονταν, ενώ η νύφη της Ράμι, υποστηρίζει ότι η Νόρμα ποτέ δεν ήταν πιο ευτυχισμένη και υγιής απ' ότι είναι τώρα.


Πηγή: iefimerida