Κουρκουμπίνια

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 19:36

Κουρκουμπίνια

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
Συστατικά

Για τα κουρκουμπίνια

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα γλυκόζη
  • φλούδα από ένα λεμόνι
  • 1 στικ κανέλλας ή βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν
  • Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  • Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.
  • Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλοίφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι. 
  • Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολλήσει καλά. 
  • Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βγαίνουν συνολικά 6 "μπαστουνάκια"
  • Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολήσει. 
  • Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
  • Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε αποροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.