Μπιφτέκια με πατάτες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 11:12

Μπιφτέκια με πατάτες

Το πιο σπιτικό φαγητό, αφράτα μπιφτέκια με πατάτες όπως τα προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 

Συστατικά

  • Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες 
  • 8 πατάτες

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.

tips

Οι οδηγίες ψησίματος είναι για θερμοκρασία φούρνου στις αντιστάσεις. Αν ψήσεις σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς και μείωσε το χρόνο ψησίματος κατά 10'-15.




00 inkefalonia general ad 300X250