Τα 11 αφροδισιακά τρόφιμα για το τραπέζι του Βαλεντίνου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 10:45

Τα 11 αφροδισιακά τρόφιμα για το τραπέζι του Βαλεντίνου

Πριν ετοιμάσετε ένα δείπνο για την Γιορτή των Ερωτευμένων, δείτε πια είναι τα 11 καλύτερα αφροδισιακά τρόφιμα. Θα εκπλαγείτε με ορισμένα από αυτά.

 

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε συγκεκριμένα τρόφιμα αποδίδονται ιδιότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και «μαγικές». Οπως για παράδειγμα τα οστρακοειδή, που θεωρούνται το καλύτερο αφροδισιακό.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα φυσικά.,, Βιάγκρα καθώς υπάρχουν τρόφιμα που η σύνθεσή τους επηρεάζει τις ορμονικές λειτουργίες ή άλλα που μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη αιμάτωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Επίσης υπάρχουν τρόφιμα που το άρωμά τους ενδεχομένως να διεγείρει σεξουαλικά κάποιους ανθρώπους ή και τρόφιμα που λόγω του σχήματός τους να έχουν την ίδια επίδραση.

Δείτε λοιπόν ποια είναι αυτά τα τρόφιμα, ετοιμάστε ένα δείπνο για την γιορτή των ερωτευμένων και θα δείτε ότι ο έρωτας όντως περνάει από το στομάχι: 

Αβοκάντο

Επί αιώνες θεωρείται σύμβολο της γονιμότητας και πιστεύεται ότι αυξάνουν την ερωτική διάθεση στις γυναίκες. Περιέχουν σελήνιο που σχετίζεται με την γονιμότητα και ψευδάργυρο που συμβάλει στην αύξηση της τεστοστερόνης.

Αμύγδαλα

Το άρωμά τους πιστεύεται ότι αυξάνει την ερωτική διάθεση στις γυναίκες.

Σπαράγγια

Εκτός από φαλλικό σχήμα τους τα σπαράγγια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο και βιταμίνες B6, Α και C, θειαμίνη και φολικό οξύ. Ολα αυτά τα στοιχεία βοηθούν στην παραγωγή της ισταμίνης, μιας αζωτούχου οργανικής ένωσης που σχετίζεται με τον οργασμό και στα δύο φύλα.

Μπανάνες

Περιέχουν βρομελίνη και βιταμίνες Β που θεωρούνται ρυθμιστές των επιπέδων των ορμονών στον οργανισμό οι οποίες ενισχύουν την σεξουαλική διάθεση.

Τσίλι

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι συγκεκριμένες πιπεριές ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μεγαλύτερη αιμάτωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενδυναμώνει τις νευρικές απολήξεις, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και προκαλεί έκκριση ενδορφινών.

Σoκολάτα

Οι Αζτέκοι την θεωρούσαν αφροδισιακό. Περιέχει το λιπίδιο αμανδανίδη το οποίο έχει σχεδόν την ίδια μοριακή δομή με τη μαριχουάνα. Πιστεύεται λοιπόν ότι αυτό το στοιχείο βοηθά στην ευφορία που αισθάνεται κάποιος τρώγοντας σοκολάτα.

Σκόρδο

Το άρωμα του μπορεί να σκοτώσει το ερωτικό πάθος σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ομως οι ειδικοί λένε ότι βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και στην αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.

Μέλι

Πριν από περίπου 4.000 χρόνια, στην Βαβυλώνα, σύμφωνα με την παράδοση, ο πατέρας της νύφης πρόσφερε επί ένα μήνα στον γαμπρό υδρόμελι, ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι. Αυτή η παράδοση έχει επιβιώσει έως τις μέρες μας και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν την αξία της. Το μέλι συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος και με την αύξηση της τεστοστερόνης.

Στρείδια

Εκτός από το σχήμα τους που παραπέμπει στα γυναικεία γεννητικά όργανα, τα στρείδια διαθέτουν αμινοξέα και χημικές ενώσεις όπως η ντοπαμίνη που αυξάνουν τη λίμπιντο. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος.

Σούσι


Η ιαπωνική αντιπρόταση στα στρείδια για ένα ερωτικό δείπνο, το ίδιο πλούσια σε ψευδάργυρο.

Καρπούζι

Εχει παρατηρηθεί ότι τα συστατικά που περιέχει έχουν ιδιότητες ανάλογες με αυτές του Βιάγκρα, δηλαδή διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και αύξηση της ερωτικής διάθεσης. Περιέχει το αμινοξύ L- σιτρουλίνη που αυξάνει την αιμάτωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.