Κάπνισμα και κίτρινα δάχτυλα: Το μυστικό για να διώξετε τους λεκέδες

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 10:44

Κάπνισμα και κίτρινα δάχτυλα: Το μυστικό για να διώξετε τους λεκέδες

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, αλλά τα τσιγάρα προκαλούν έναν ακόμη μπελά στην καθημερινότητά τους, όχι τόσο σοβαρό όσο η βλάβη στους πνεύμονες και την καρδιά τους, αλλά σίγουρα έναν που ενοχλεί στην εμφάνισή τους.

Με το κάπνισμα, η νικοτίνη του τσιγάρου μπορεί να αφήσει αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες στα δάχτυλά σας. Είτε έχετε κόψει το τσιγάρο και θέλετε να απαλλαγείτε και από τα τελευταία του... σημάδια στο σώμα σας, είτε απλά ψάχνετε μια γρήγορη λύση για αυτό το αισθητικό πρόβλημα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με μερικά απλά υλικά.

Δείτε πώς μπορείτε σε τρία βήματα να μειώσετε αισθητά τους κίτρινους λεκέδες στα δάχτυλά σας από το κάπνισμα και τη νικοτίνη του τσιγάρου.

Θα χρειαστείτε:

Χυμό λεμονιού

Ένα μπολ

Μία ελαφρόπετρα

Μπάλες από βαμβάκι

Ασετόν

Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)

Βήμα 1

κάπνισμα

Μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα και τρίψτε απαλά το δέρμα με μια ελαφρόπετρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία εμποτισμού και τριψίματος έως ότου όλοι οι κίτρινα λεκέδες έχουν φύγει. Αποφύγετε το πού έντονο τρίψιμο με την ελαφρόπετρα, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει και να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο ότι οι λεκέδες από το κάπνισμα θα φύγουν τελείως με την πρώτη εφαρμογή αυτής της μεθόδου. Είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να την επαναλάβετε μερικές μέρες.

Βήμα 2

κάπνισμα

Βρέξτε ένα βαμβάκι με ασετόν και τρίψτε το πάνω από τις κίτρινες κηλίδες, έως ότου αυτές δεν είναι πλέον ορατές.

Βήμα 3

κάπνισμα

Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1 φλιτζάνι οξυζενέ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Μουλιάστε τα δάχτυλά σας για 10 λεπτά στο μείγμα. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να φύγουν οι λεκέδες από το κάπνισμα.

Συμβουλές

Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα δάχτυλά σας καλά μετά τη χρήση οποιασδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας αμέσως μετά.