Παραδοασιακή Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 12:53

Παραδοασιακή Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

Ο Γιώργος Αποστολάτος διαλέγει και μας παρουσιάζει την παραδοασιακή Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, που πραγματικά την είδαμε και μας άνοιξε η όρεξη!

 

Υλικά για την γεμίση : Ενα μπούτι τράγιο (βετουλι, μιλιορη η βεργαδι) ένα ποτήρι του νερού ρύζι σκάρτο (Καρολίνα), ένα μεγάλο κεφαλή σκόρδο ψιλοκομμένο, τέσσερις κουταλιές της σούπας σαψιχο ξερό, αλάτι, πιπέρι, μια και κατι κουτάλια κανέλα κοπανισμένη, δυο ποτήρια λάδι, τρία ποτήρια σκάρτα ζωμό απο το κρέας που έχουμε βράσει μαζί με τα κόκαλα. - Υλικά για τα φύλλα : Ενα κιλό περίπου αλεύρι, μισό ποτήρι του νερού λάδι, δυο κουταλιές της σούπας ξύδι λιγο αλάτι και χλιαρό νερό (όσο πάρει).

Εκτέλεση : Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας. Τα κόκαλα και το κρέας τα βράζουμε με λιγο αλάτι και τα ξαφρίζουμε. Σβήνουμε το ζωμό μας, να κρατάει λιγο το κρέας και να έχει λιγο ζουμί όσο θα χρησιμοποιήσουμε στη πίτα μας (περίπου τρία ποτήρια). Αφαιρούμε τα Κόκκαλα και σε μεγάλο σουρωτήρι σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε το κρέας, και τον ζωμό χωριά. Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε ολα τα υλικά μας ( κρέας, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, σαψιχο, κανέλα, λάδι, και ρύζι, και τα ανακατεύουμε πολυ καλά. Εντωμεταξύ σ' άλλη λεκάνη σμίξουμε τ' υλικά του φύλλου (αλεύρι, ξύδι, αλάτι, ελαιόλαδο) και προσθέτουμε σιγά - σιγά χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη τρία λεπτά φύλλα. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε στον πάτο τα δυο φύλλα, ενδιάμεσα τα ραντίζουμε με λάδι. Προσθέτουμε τη γέμιση, την στρώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε σιγά - σιγά με ένα ποτήρι το ζωμό σε διαφορά σημεία για να μην μας ανακατέψει το υλικό. Γυρίζουμε προς τα μεσα τα φύλλα και σκεπάζουμε απο πανω με το άλλο φύλλο, κόβουμε με τον πλαστή τα περισσεύματα, και ραντιζουμε με λιγο νερό και λάδι. Ψήνουμε για μια ωρα και κατι στους 250 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο).

"Καλή Επιτυχία"



Φόρτωση…

Φόρτωση…