Μπράουνις σοκολάτας με καραμέλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 08:53

Μπράουνις σοκολάτας με καραμέλα

Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους. Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Για την πραλίνα καραμέλα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.

Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα, τότε ρίχνουμε τα καρύδια. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα μπράουινις. Συνοδέψτε το με παγωτό μπισκότο κρέμα.

Για τα marshmallows

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη ζελατίνης μαζί με το νερό και ανακατεύουμε, αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τη μισή κούπα γλυκόζη, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μέσα στη κατσαρόλα για τους βαθμούς) μέχρι να φτάσει του 240 βαθμούς.

Συγχρόνως βάζετε το μείγμα του μπολ με τη ζελατίνη στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά να ζεσταθεί.Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε ένα φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης και το χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε το ζεστό μείγμα του μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.

Όταν το μείγμα της κατσαρόλας φτάσει στους απαιτούμενους βαθμούς το βγάζετε από την εστία και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο κάδο του μίξερ και βάζετε την ταχύτητα στο δυνατό, χτυπάτε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφρώδες πηχτό μείγμα, αμέσως ρίχνετε τη βανίλια και σταματάμε το ανάδεμα.

Ύστερα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 6 ώρες. Στη συνέχεια με τη σπάτουλα ξεφορμάρετε και κόβετε με μαχαίρι για πίτσα ή ψαλίδι.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κακάο
250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι εσπρέσσο
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
½ φλιτζάνι νερό

Για την πραλίνα καραμέλα

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια γλυκόζη
75 γραμμάρια βούτυρο
1 κάψουλα βανίλια
2 φλιτζάνια καρύδια

Για τα marshmallows

6 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
½ κούπα νερό
1 & 1/3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα + 1 φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
1/4 κούπα νερό
1/4 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή

Έκπτωση έως και 90%




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ