Τροφές που δε θα πιστεύατε ότι είναι αφροδισιακές

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 12:06

Τροφές που δε θα πιστεύατε ότι είναι αφροδισιακές

Τα αουτσάιντερ που μπορούν να βάλουν φωτιά στο κρεβάτι

 

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και ποιος να το αμφισβητήσει δηλαδή όταν μετά από ένα καλό δείπνο με το έτερον ήμισυ νιώθουμε ευδιάθετοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε… δεύτερο πιάτο.

Όταν λέμε ότι μία τροφή είναι αφροδισιακή ο νους μας πάει συνήθως στα θαλασσινά και στη σοκολάτα. Κανείς δεν θα σκεφτεί να συμπεριλάβει στο πιάτο του μία σκελίδα σκόρδου ή σπαράγγια. Εξάλλου αυτά τα τρόφιμα όχι μόνο δεν κάνουν το στομάχι μας να τα λαχταράει, αλλά δεν γεμίζουν και το μάτι μας όταν τα βλέπουμε στο πιάτο.

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν τις δράσεις των αφροδισιακών τροφίμων. Κατά γενική ομολογία όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συστατικά που όταν καταναλώνονται προσφέρουν τόνωση και αναζωογόνηση και μας κάνουν να ποθούμε περισσότερο το άλλο μας μισό.

Τα τρόφιμα που ακολουθούν θεωρούνται αουτσάιντερ στη λίστα των αφροδισιακών και δύσκολα κάποιος θα πίστευε ότι μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Κι’ όμως το κάνουν. Αρκεί μια δοκιμή…

Ρόδι

rodi-olivemagazinegr2

Φαίνεται πως το ρόδι δεν θεωρείται άδικα το σύμβολο της γονιμότητας. Οι μικροί κόκκινοι σπόροι του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως βιάγκρα φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Πολλοί μάλιστα το αποκαλούν «κόκκινο χρυσό» αφού συγκεντρώνει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ενίσχυση της σεξουαλικότητας.

Σε έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα χυμό ρόδι είχαν αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους από 16% σε 30%. Η τεστοστερόνη, που υπάρχει και στα δύο φύλα, αυξάνει τη σεξουαλική ορμή.

Σκόρδο

Garlic-Soup-Made-With-52-Cloves-of-Garlic-Can-Defeat-Colds-Flu-and-Even-Norovirus

Σίγουρα αν ετοιμάζατε ένα ρομαντικό δείπνο δεν θα επιλέγατε να βάλετε στο τραπέζι σας φαγητό που να περιέχει σκόρδο. Η μυρωδιά που αφήνει στο στόμα σίγουρα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ερωτική και αφροδισιακή. Κι’ όμως το σκόρδο είναι αφροδισιακή τροφή ή τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν οι έρευνες καθώς η ουσία αλλικίνη που περιέχει βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και έτσι μπορεί να προκαλέσει έντονη σεξουαλική επιθυμία. Εκτός από την ερωτική επιθυμία μπορεί να ρίξει τη χοληστερόλη, να μειώσει τα τριγλυκερίδια ακόμα και να προλάβει τη γρίπη.

Η διεγερτική του ιδιότητα αναγράφεται σε αρχαία Ινδικά κείμενα, στην εβραϊκή συλλογή νόμων Ταλμούδ, όπου προτείνεται στους άνδρες να το τρώνε πριν να κάνουν έρωτα με τις γυναίκες τους.

Αβοκάντο

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Φρούτο θαύμα είναι το αβοκάντο, αν και συνήθως δεν είναι από τις πρώτες επιλογές για τους λάτρεις των φρούτων. Εκτός από την ωραία και ιδιαίτερη γεύση του συγκεντρώνει και πλήθος ωφελειών για τον οργανισμό, ενισχύοντας και την επιθυμία για το σεξ. Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνη Ε που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ενέργειας στον οργανισμό και φυσικά νούμερο ένα προϋπόθεση για να κάνεις σεξ. Βοηθάει επίσης την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, ώστε το αίμα να φτάνει ευκολότερα σε… όλα τα επιθυμητά σημεία. Τα χαμηλά επίπεδα των κορεσμένων λιπαρών του κάνουν την καρδιά δυνατή για μεγαλύτερη αντοχή.

Σέλερι

ΣΕΛΕΡΙ

Ήρθε η στιγμή να βάλετε το σέλερι στη ζωή σας και στη διατροφή σας γιατί φαίνεται ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ανεβάσει τη σεξουαλική σας επιθυμία. Μασώντας ένα κοτσανάκι απελευθερώνονται οι ορμόνες ανδροστερόνη και ανδροστενόλη, που αυξάνουν τη διέγερση και απελευθερώνουν αρώματα που κάνει τους άνδρες ελκυστικότερους στις γυναίκες.

Αυγά

ΑΥΓΑ

Τα αυγά είναι το τρόφιμο που οι περισσότεροι αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι μιας και αυξάνουν τη χοληστερίνη. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε καθώς αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που ενισχύει τα οιστρογόνα στις γυναίκες και την τεστοστερόνη στους άνδρες και μπορεί να εκτοξεύσει την επιθυμία για σεξ. Επίσης βοηθούν στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας στο σώμα και καταπολεμούν το στρες.

Καρπούζι

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το καρπούζι είναι από το πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού. Και φυσικά καλοκαίρι και σεξ πάνε μαζί. Κάντε λοιπόν λίγους μήνες υπομονή ακόμα, αλλά μάθετε ότι το καρπούζι είναι αφροδισιακό καθώς μια φέτα του έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του βιάγκρα.

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει κιτρουλίνη, ένα συστατικό που προκαλεί τον οργανισμό να παράγει αργινίνη, η οποία βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων και αντιμετωπίζει τη στυτική δυσλειτουργία, όπως ακριβώς κάνει και το βιάγκρα. Η αργινίνη ωφελεί επίσης την καρδιά, αλλά και το κυκλοφορικό, η καλή λειτουργία των οποίων αποτελεί βασικό συστατικό για τη σεξουαλική ζωή.

Μπανάνες

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Οι μπανάνες είναι το φρούτο που συνδέεται άρρηκτα με σεξουαλικά υπονοούμενα εξαιτίας του σχήματός τους. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, κάποια εκ των οποίων δρουν και σαν αφροδισιακά. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών και είναι επίσης καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β που αυξάνουν την ενεργητικότητα.

Κόκκινες καυτές πιπεριές

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Βάζουν φωτιά στο στόμα σου, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορούν να βάλουν φωτιά και στο κρεβάτι σου. Αν και τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία για τη δράση τους δεν είναι πολλά, όσα υπάρχουν δείχνουν ότι οι καυτερές πιπεριές ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία. Ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος, λόγω υπεραιμίας, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν αγγειοδιαστολή στο γεννητικό σύστημα.

Σπαράγγια

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Ένας Άγγλος βοτανολόγος του 17ου αιώνα, ο Nicholas Culpepper, έγραψε πως τα σπαράγγια «διεγείρουν τον πόθο στους άνδρες και τις γυναίκες». Και μπορεί όταν πεινάμε να μη μας έρχονται τα σπαράγγια ως το πρώτο εύγευστο φαγητό στο νου προς κατανάλωση, ίσως όμως αλλάξουμε άποψη όταν μάθουμε ότι μπορεί να κάνουν πιο δυνατή την επιθυμία μας για σεξ.

Τα σπαράγγια αποτελούν εξαιρετικές πηγές καλίου, φυτικών ινών, βιταμινών Β6, Α και C, θειαμίνης και φυλλικού οξέος. Το τελευταίο αυξάνει την παραγωγή ισταμίνης, μιας ουσίας απαραίτητης για να φτάσουν σε οργασμό τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Κουκουναρόσποροι

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Οι περισσότεροι ίσως δεν ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τους σπόρους κουκουναριού σε κάποιο από τα πιάτα μας πόσω μάλλον να τους φάμε για να επιθυμήσουμε περισσότερο το σύντροφό μας. Οι κουκουναρόσποροι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, η οποία εκτοξεύει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό. Φημολογείται μάλιστα ότι ο λόγος που στα Ιμαλάια η γεννητικότητα είναι υψηλή οφείλεται στη λατρεία των κατοίκων στους σπόρους κουκουναριού!