Εντυπωσιακές σουίτες σε σπηλιές - Μπορείς να τρελαθείς

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 12:53

Εντυπωσιακές σουίτες σε σπηλιές - Μπορείς να τρελαθείς

Πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν στρώσει κρεβάτια μέσα σε βράχους και σπηλιές εντυπωσιάζουν για τη ρομαντική, μυσταγωγική και underground εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρουν.

 

Cave hotels, η νέα τάση στη διαμονή που θα σε εντυπωσιάσει.

Le Grotte della Civita, Ματέρα, Ιταλία

Ένα ολόκληρο, εγκαταλελειμμένο χωριό Basilicata της Ματέρα μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο λαξευμένο μέσα σε βράχους και σπηλιές, οι οποίες παλιότερα αποτελούσαν το καταφύγιο των ντόπιων αγροτών και κτηνοτρόφων. Η πέτρα έχει μείνει σχεδόν ανόθευτη στα δωμάτια, ενώ φυσικά υλικά συμπληρώνουν την μινιμαλιστική αισθητική που επιτυγχάνεται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο. Αυτό που αξίζει επίσης την εμπειρία του να βρεθεί κανείς εδώ είναι η μεσαιωνική εκκλησία του 13ου αιώνα όπου σήμερα σερβίρεται το πρωινό του ξενοδοχείου. Σήμερα, με ένα μαγικό τρόπο έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής με έναν μοντέρνο τρόπο.

Cave Hotel, Νότια Αφρική

Δωμάτια που έχουν γίνει ένα με το γύρω άγριο και απόκοσμο τοπίο των βουνών Cederberg . Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν λαξευτεί μέσα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς ψαμμίτη που μοιάζουν με σπηλιές με φόντο τα αιχμηρά βράχια των Τα μπαλκόνια του προσφέρουν απεριόριστη θέα στη έρημο και τους επιβλητικούς βράχους.

Sala Silvermine, Σουηδία

115 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης βρίσκεται το πιο υπόγειο δωμάτιο ξενοδοχείου στο κόσμο. Πρόκειται για ένα παλιό ορυχείο αργύρου που σχηματίζει ένα δίκτυο από τεράστια σπήλαια και όμορφες υπόγειες λίμνες. Η ίδια η σουίτα αποτελεί ένα σκοτεινό θόλο, που φωτίζεται από κεριά με διαστάσεις που χωρούν μόλις ένα διπλό κρεβάτι και δύο καρέκλες.

Les Hautes Roches, Γαλλία

Ένα μοναστήρι λαξεμένο μέσα στους βράχους, έχει ενωθεί με ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα. Διαθέτει μόλις 12 δωμάτια, όλα στη πλευρά της σπηλιάς, τα οποία έχουν διακοσμηθεί αποκλειστικά με φυσικά υλικά, όπως πέτρα και ξύλο. Όλα έχουν θέα το ποταμό Λίγηρα.

The Caves Hotel, Jamaica

Ένα από τα πιο μποέμ καταλύματα της περιοχής βρίσκεται στη δυτική ακτής της Τζαμάικας. Αποτελείται από 13 πολυτελή διαμερίσματα που μοιάζουν να έχουν πλαστεί από βράχο, πέτρα και λάσπη. Αυτά με την πιο προνομιακή θέση βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Kebelek Hotel, Καππαδοκία

Βρίσκετε στη περίφημη κοιλάδα Κόραμα στο μεταφυσικό τοπίο της Καππαδοκίας με τους μυστηριώδεις, βραχώδεις κώνους να υψώνονται παντού. Το κατάλυμα είναι σύμπλεγμα υπόσκαφων δωματίων με αρκετές όμως πιο πρόσφατες προσθήκες. Αν βρεθείτε σε αυτό το μαγικό τόπο ξυπνήστε νωρίς το πρωί για να δείτε τον ήλιο να σκαρφαλώνει στους βράχους, παρέα με τα αερόστατα.

Hotel Sant' Angelo

Όλα τα δωμάτια, από τις κρεβατοκάμαρες μέχρι την κουζίνα, αναπαλαιώθηκαν πρόσφατα για να μετατραπούν σε ένα “διαφορετικό” ξενοδοχείο σκαμμένο κυριολεκτικά στη γη. Bγείτε στο μπαλκόνι και δείτε το θέαμα: στο πέρασμα των αιώνων, ο χείμαρρος Gravina έχει διαβρώσει τους μαλακούς τοίχους, σχηματίζοντας ένα βαθύ, εντυπωσιακό γκρεμό.

Katikies Hotel, Σαντορίνη

Χτισμένο στα βράχια, 100 μέτρα πάνω από την εκθαμβωτική Καλντέρα χαρακτηρίζεται από τη ρομαντική του ατμόσφαιρα. Το κατάλυμα μοιάζει να έχει σμιλευτεί μέσα στους βράχους, ενώ η αρχιτεκτονική του χαρακτηρίζεται από τα θολωτά ταβάνια. Ο κυριότερος λόγος που μπήκε στη λίστα είναι η μία από τις πισίνες του που μοιάζει με σπηλιά.

Cappadocia Cave Suites, Τουρκία

Δωμάτια-τρύπες στους βράχους της Καππαδοκίας, κάποια από αυτά μάλιστα υπόγεια. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 18 ατμοσφαιρικά δωμάτια, όλα φροντισμένα έτσι ώστε να χαρίσουν μια αυθεντική και χαρακτηριστική εμπειρία φιλοξενίας στους τυχερούς που θα βρεθούν σε αυτή τη γωνιά της γης. Το δυνατό του χαρτί είναι και οι χαμηλές τιμές σε σχέση με τα αντίστοιχα cave hotels της περιοχής.




00 inkefalonia general ad 300X250