Τελικά, ο... Σον Πεν έβαλε τις χειροπέδες στον βαρόνο ναρκωτικών Ελ Τσάπο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 13:53

Ο Ελ Τσάπο είχε δώσει συνέντευξη στον ηθοποιό για το Rolling Stone, ελπίζοντας πως η ζωή του θα γίνει ταινία

Ο Ελ Τσάπο είχε δώσει συνέντευξη στον ηθοποιό για το Rolling Stone, ελπίζοντας πως η ζωή του θα γίνει ταινία

Όποιος ψάχνει μία ιστορία καταστροφικής ματαιοδοξίας, σε στιλ χολιγουντιανής «ύβρεως και νεμέσεως», μπορεί να κοιτάξει στη νέα σύλληψη του μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο: Όπως ανέφερε το Μεξικό, καθοριστική για τον εντοπισμό του ήταν... η συνάντησή του με τον γνωστό ηθοποιό Σον Πεν, στον οποίο είχε δεχθεί να δώσει συνέντευξη με τη φιλοδοξία να γυριστεί ταινία για τη ζωή του.

 

 

Η συνέντευξη είχε δοθεί στον διάσημο ηθοποιό για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη σύλληψη.

Η συνέντευξη του βαρόνου στον Σον Πεν από το Rolling Stone

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν μεξικανικές αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο Associated Press, η συνέντευξη στον Σον Πεν ήταν που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο του 58χρονου Χοακίν Γκουσμάν στη Σιναλόα. Η αναφορά φαίνεται, αν όχι να επιβεβαίωνεται, τουλάχιστον σχετικά αξιόπιστη μετά την ανάρτηση της συνένετευξης.

Ο Σον Πεν εξιστορεί, στο κείμενο που παρουσιάζει τη συνέντευξη, τις προφυλάξεις που έπρεπε να πάρει ώστε να συναντήσει τον Ελ Τσάπο στο κρησφύγετό του - οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές. Τελικά η συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο, υπό το βλέμμα της αστυνομίας. Αρχικά, πρόθεση ήταν να συλληφθεί εκείνη την στιγμή όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λέει η αστυνομία, αυτό δεν έγινε επειδή συνοδευόταν από γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

Στη συνέντευξή του στον Σον Πεν, ο Γκουσμάν -αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών- υπερασπίζεται την δραστηριότητά του και αρνείται «ηθική ευθύνη» για τα υψηλά ποσοστά εθισμού: «Λάθος, ακόμη και την ημέρα που δεν θα υπάρχω, οι αριθμοί εθισμένων δεν θα μειωθούν καθόλου» απαντά.

Πηγή: in.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ