Φλούδες πορτοκάλι με σοκολάτα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 09:59

Φλούδες πορτοκάλι με σοκολάτα

Ενα γλυκό που τρώγεται χωρίς πολλές ενοχές.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 400 γραμμάρια φλούδες πορτοκάλι
  • 3 πορτοκάλια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 5 σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 1 ποτήρι γάλα

Για το πορτοκάλια

  • Γεμίστε νερό ως τη μέση μια μεσαία κατσαρόλα να βράσει
  • Κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε λωρίδες, πάρτε και λίγη ψίχα
  • Βάλτε τις λωρίδες στο νερό που βράζει για 2 λεπτά
  • Βγάλτε τις από το νερό και ξεπλύντε τις με κρύο νερό
  • Ξανακάντε την ίδια διαδικασία δύο ακόμη φορές
  • Κάθε φορά βγάζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό
  • Βάλτε τις λωρίδες στην άκρη
  • Σε ένα μπολ βάλτε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μισό μπαστούνι βανίλιας
  • Ανακατέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί
  • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα να βράσουν
  • Προσθέστε τις λωρίδες πορτοκαλιού
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Οι λωρίδες πρέπει να βγουν από εκεί μαλακές
  • Βγάλτε τις από τη φωτιά, και αφήστε τις στην κατσαρόλα μια ολόκληρη νύχτα (όχι ψυγείο)
  • Την άλλη μέρα βάλτε τις λωρίδες σε ένα βάζο, με το σιρόπι τους, σκεπάστε τις και βάλτε τις στο ψυγείο άλλη μια μέρα
  • Αφήστε τις λωρίδες σε μια σχάρα να βγάλουν τα υγρά και να στεγνώσουν καλά

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα και τους σπόρους από το άλλο μισό μπαστούνι βανίλιας, σε χαμηλή φωτιά
  • Βουτήξτε τις λωρίδες πορτοκαλιού στη σοκολάτα, αφήστε να τρέξει λίγο και τοποθετήστε τις σε χαρτί λαδόκολλα
  • Οταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμες!

Ενα κόλπο: Αν έχετε το μηχάνημα για φοντί σοκολάτας, μπορείτε να δώσετε στους φίλους καλεσμένους σας τις λωρίδες πορτοκαλιού να τις βουτάνε μόνοι τους στην σοκολάτα.