Παιχνιδιάρικα σπίτια -Τι είναι το στυλ shabby και πώς να το αποκτήσετε [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 20:43

Παιχνιδιάρικα σπίτια -Τι είναι το στυλ shabby και πώς να το αποκτήσετε [εικόνες]

Τo Shabby Chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία. Συνίσταται στο να βρίσκει κανείς γοητεία σε φθαρμένα, ή νοσταλγικά ξύλινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.  

 

Shabby, στη γλώσσα του Σέξπηρ σημαίνει «φθαρμένο». Η τάση shabby chic στη διακόσμηση συνίσταται στο να γεμίζει κάποιος το σπίτι του με χαριτωμένα και νοσταλγικά κομμάτια, είτε είναι πραγματικά αντίκες, είτε έχουν πατιναριναστεί για να δείχνουν κάπως ξεθωριασμένα.


Απαραίτητος όρος για να είναι το σπίτι σας παιχνιδιάρικο shabby chic είναι να συνδιάζονται τα βασικά έπιπλα και με αντικείμενα της ίδιας τεχνοτροπίας. Προσοχή στις υπερβολές, το shabby μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κιτς.
Απαιτούνται λοιπόν ρομαντικές κουρτίνες, λουλουδάτες ταπετσαρίες, παστέλ χρώματα και άλλα διακοσμητικά old school. Ενα μπουκέτο τριαντάφυλλα σε ροζ χρώμα μπορεί να είναι shabby chic.

Για να είναι φινετσάτο το στυλ εσωτερικής διακόσμησης που βασίζεται στα παλιά, ξύλινα, ανοιχτόχρωμα έπιπλα πρέπει να είναι απλό και ανεπιτίδευτο. Ευπρόσδεκτα τα έντονα στοιχεία vintage και ρομαντικού ύφους, που θα το ταιριάξετε εύκολα ή θα το δημιουργήσετε εξ΄ολοκλήρου στον χώρο του καθιστικού, της κρεβατοκάμαρας, της κουζίνας. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφεί για το shabby chic το οποίο οι Άγγλοι προτιμούν για τα εξοχικά τους αλλά και για τα σπίτια της επαρχίας. Είναι ένα καθαρό βρετανικό αξιολάτρευτο σικ.

Για να γίνει shabby chic ένας καναπές, ή οποιοδήποτε ξύλινο τραπέζι μπορεί κάποιος να το βάψει και το επεξεργαστεί με μια τεχνική παλαίωσης ώστε να μετατραπεί σε "παλιό" και το ίδιο ακριβώς ισχύει για καρέκλες, μπουφέδες,  ξύλινους δίσκους, καθρέφτες, κάδρα κλπ.