Σούπα με πράσο και πατάτες

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 12:49

Σούπα με πράσο και πατάτες

Μια γρήγορη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
 
Συστατικά
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά
 και προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.


  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.


  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

  • Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.
Tip
Συνοδεύουμε με κρουτόν, λίγο τυρί, φρεσκοκομμένο μαϊντανό!



00 inkefalonia general ad 300X250