Ζαχαρωτά (Marshmallows)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 14:37

Ζαχαρωτά (Marshmallows)

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
 
Συστατικά
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, λεπτά τριμμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 120 ml vερό
  • 120 γρ. ασπράδι αυγού
  • 30 γρ. φύλλα ζελατίνας ή σε σκόνη
  • άχνη και κόρν φλάουερ σε ίση ποσότητα ανάλογα το κουτί που θα το αποθηκεύσουμε
Μέθοδος Εκτέλεσης

Αν φάτε ΜΙΑ φορά σπιτικά ζαχαρωτά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε έτοιμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Φτιάξτε τε για βαφτίσεις και παιδικά γενέθλια! Δοκιμάστε τα...

Από τα πολύ απλά γλυκά.. όσο δεν φαντάζεστε! Είναι απλά μια μαρέγκα με γεύση και με ζελατίνα... τίποτε άλλο!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μιας και θα τα φάτε την επόμενη μέρα και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής!



  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι, νερό) σε μια κατσαρόλα και αρχίζουμε και το βράζουμε.


  • Παράλληλα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ζυγίζουμε.. Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και περιμένουμε..


  • Βάζουμε τις ζελατίνες  και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι...
  • Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες καλά, ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες και το κρατάμε στην άκρη. Με προσοχή όμως να μην φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 80 βαθμούς....


  • Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 125 βαθμούς ξεκινάμε και χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται μαρέγκα.



  • Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 130 βαθμούς αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το σιρόπι...


  • Αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο κινούμενο μέρος του μίξερ για να μην κολλήσει εκεί...


  • Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι και η μαρέγκα μας έχει γίνει σφιχτή και γυαλιστερή ρίχνουμε και το μείγμα της ζελατίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μαρέγκας μας και γίνει χλιαρή.
  • Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 15 λεπτά..
  • Τότε βάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.


  • Αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα.

 Την επόμενη αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με ίση ποσότητα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουρ.


  • Αν θέλουμε τα βουτάμε και τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα.
  • Τα φυλάμε σε ένα κλειστό κουτί...
Tip

Καλό είναι να βάζουμε λίγο λάδι πάνω στη λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα ζαχαρωτά.. Το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες μέχρι να στεγνώσει. Βέβαια και να ξεχάσετε να λαδώσετε την λαδόκολλα σχετικά εύκολα βγαίνουν με ένα κοφτερό μαχαίρι...



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250