Τα 9 τιπς για να διαρκέσει το ξύρισμά σας περισσότερο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 10:17

Τα 9 τιπς για να διαρκέσει το ξύρισμά σας περισσότερο

Ολες οι γυναίκες ξέρουν πως να ξυρίζονται, γνωρίζουν, όμως, πως να το κάνουν σωστά; Αν θέλετε απαλότητα και διάρκεια, η αισθητικός Nathalie Eleni εξηγεί τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό.

Αυτές είναι οι συμβουλές της Nathalie για ένα τέλειο μακράς διαρκείας ξύρισμα:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα σκραμπ από αλάτι μια ημέρα πριν ξυριστείτε για να απομακρύνετε τυχόν νεκρά κύτταρα, που έχουν παγιδεύσει τρίχες. Ξεκινήστε από τους αστραγάλους και συνεχίστε κυκλικά προς τα επάνω. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, προτιμήστε ένα γάντι απολέπισης.
  2. Κάντε ντουζ ή μπάνιο πριν το ξύρισμα, για να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια και τον ιδρώτα. Μείνετε στο νερό για περίπου δύο με τρία λεπτά.
  3. Απλώστε άφθονη ποσότητα αφρού ή τζελ ξυρίσματος, ώστε να γλιστράει το ξυράφι στο δέρμα. Αυτό θα κάνει το ξύρισμα να κρατήσει λίγο παραπάνω. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται σαπούνι, γιατί μπορεί μείνουν υπολείμματα στο ξυραφάκι.
  4. Επιλέξτε το σωστό ξυραφάκι. Είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα με πολλές λεπίδες για βαθύ ξύρισμα.
  5. Αντικαταστήσετε τις λεπίδες σας. Οταν βλέπετε πως φθείρονται, αγοράστε καινούργιες. Εξαιτίας των πολλών χρήσεων, μπορεί να προκληθεί ερυθρότητα στο δέρμα.
  6. Αγγίστε απαλά. Ασκώντας όσο λιγότερη πίεση είναι δυνατόν, ακολουθώντας την κατεύθυνση των τριχών.
  7. Αφήστε τα δύσκολα σημεία για το τέλος. Τα γόνατα, το εσωτερικό των μηρών, και οι αστράγαλοι, στους οποίους το οστό είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, είναι από τις δύσκολες περιοχές.
  8. Ξεπλύνετε καλά το δέρμα και στεγνώστε το. Μην το τρίψετε, ταμπονάρετε απαλά για να απομακρυνθεί το περιττό νερό.
  9. Απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή λάδι. Το έλαιο καρύδας και macadamia είναι τα ιδανικά για βαθιά θρέψη.