"Διαζύγιο" Rossi - Ducati

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 18:02

"Διαζύγιο" Rossi - Ducati

Το διαζύγιο μεταξύ του Valentino Rossi και της Ducati, εκτός απροόπτου έχει ήδη δρομολογηθεί. Παρότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαψεύδουν τις φήμες, η κοινή τους πορεία και ιστορία αναμένεται να λήξει με τον αγώνα των ΗΠΑ. Και ειδικά αυτόν γιατί η αγορά της Αμερικής είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ducati και δεν πρέπει να δεχτεί τέτοιο πλήγμα και αναστάτωση η φήμη της εταιρείας. Αυτά όλα είχαν βγει στην επιφάνεια ήδη πριν τον αγώνα τη Ολλανδίας, όπου αν υπήρχε μια μικρή τελευταία ελπίδα, έσβησε κι αυτή. Έτσι ο τελευταίος σταθμός σε αυτό το ταξίδι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι εκείνος των ΗΠΑ, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Όλοι περίμεναν να ρίξει ο άλλος πρώτος την πετσέτα (της εγκατάλειψης) στο ρινγκ, όμως τελικά την πέταξαν και οι δύο. Τόσο ο Vale όσο και εκείνοι στη Ducati που πίστευαν σε αυτόν ως τώρα.

Την Παρασκευή μετά τις πρώτες δοκιμές της Ολλανδίας, αποκαμωμένος και κάπως σαν απελπισμένος ο Valentino, ξεστόμισε μια φράση που ζύγιζε ένα τόνο. "Πρέπει να δουλέψουμε ξανά. Η Honda έφερε ένα νέο πλαίσιο χθες, και αυτό προφανώς για εμάς είναι εντάξει". Εννοούσε με απέραντη ειρωνεία ότι για τον Rossi και την Ducati "είναι εντάξει".

Σχεδόν σαν τα αφεντικά στο Borgo Panigale, έδρα της Ducati, να μην έχουν πια το ενδιαφέρον να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Λίγο μετά, ο Vittoriano Guareschi , team manager και πρώην οδηγός εξέλιξης, έδωσε εξηγήσεις: "Δεν είναι πρωταρχικός μας στόχος να φέρουμε νέα ανταλλακτικά απλά για να τα φορέσουμε. Πρέπει να φέρουμε κάτι που να ξέρουμε ότι δουλεύει. Δεν γνωρίζω πως εργάζονται στη Honda, αλλά φαίνεται έχουν κάποιο τμήμα εσωτερικά που φτιάχνει πλαίσια, ενώ εμείς τα παίρνουμε από εξωτερικό προμηθευτή. Μια διαδικασία που σίγουρα παίρνει περισσότερο χρόνο."

Καρφάκια εκατέρωθεν που οδηγούν στο "bye bye Ducati", ωστόσο χωρίς κάποιου είδους έχθρα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποδώσει κατηγορίες ότι δεν έγιναν συνεχείς και επίπονες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές.

Στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται άλλο λάδι στη φωτιά, αρκεί να πει κανείς ότι ο πρώτος έρωτας έχει παρέλθει, - αν υπήρξε ποτέ κάποια φλόγα. Η συνέχεια θα γραφτεί στο ειρηνοδικείο για την απελευθέρωση των δύο μερών και γραφειοκρατικά. Όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Πάντως θα πρέπει να ειπωθεί και το εξής πριν σταυρωθεί κάποιος από τους δύο. Η Ducati έχει τα δίκια της να είναι απογοητευμένη βλέποντας τον χρυσοπληρωμένο Rossi να είναι συχνά πίσω από τον Hayden. Κι αν από την άλλη, αν ο Valentino ήταν πίσω από τον Nicky γιατί δεν έβρισκε λόγο να πιέσει περισσότερο και να ρισκάρει;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά δεν μπορούν να δοθούν πριν το 2013, με την επόμενη αγωνιστική χρονιά του Valentino Rossi, που ίσως έχει… φτερό.

Newsbeast




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ