Λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα 5 beauty tips που πρέπει να έχεις σαν… ευαγγέλιο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 19:58

Λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα 5 beauty tips που πρέπει να έχεις σαν… ευαγγέλιο!

Οι πολυτιμότερες συμβουλές ομορφιάς για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα… Το δέρμα σου γίνεται λιπαρό ακόμη και λίγα λεπτά μετά το ντους, ενώ πρέπει να φρεσκάρεις την πούδρα σου κάθε δεκάλεπτο στο γραφείο;

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο δέρματος σου που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα και θα μειώσουν τις πιθανότητες να εμφανίσεις έντονη ακμή και σπυράκια.

Πέραν από τα κατάλληλα προϊόντα, υπάρχουν 5 beauty tips που πρέπει να είναι ο «οδηγός» σου για την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας σου, για να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τη λιπαρή επιδερμίδα:

#1 Καθημερινός καθαρισμός:

Μην παραλείπεις να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας ειδικό σαπούνι προσώπου και άφθονο χλιαρό νερό. Απέφυγε το γαλάκτωμα και τη λοσιόν που περιέχει αλκοόλ και προκαλεί αύξηση της λιπαρότητας.

#2 Μην χρησιμοποιείς «βαριά» προϊόντα:

Μην χρησιμοποιείς make up, foundation ή κρέμες με παχύρευστες υφές, αφού αυτά τα προϊόντα φυλακίζουν το πρόσωπο κάτω από ένα στρώμα λιπαρό και δεν του επιτρέπουν να αναπνεύσει.

#3 Ενυδατική κρέμα, κάθε μέρα:

Το γεγονός ότι η επιδερμίδα σου δεν «τραβάει» δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση. Πρέπει να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση μια ενυδατική κρέμα, απλά φρόντισε να προτιμήσεις προϊόντα με «oil free» συνθέσεις.

#4 Αδιάβροχο μακιγιάζ:

Προτίμησε τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, όπως μολύβια και μάσκαρα. Τα προϊόντα τύπου mineral είναι ιδανικά για τα λιπαρά δέρματα που δεν συγκρατούν το μακιγιάζ. Επίσης προτίμησε ματ κραγιόν και ξέχνα τα highlight προϊόντα, δεν θέλεις περισσότερη γυαλάδα…

#5 Μην ξεχνάς το ραντεβού για καθαρισμό:

Κάθε μήνα πρέπει να κανονίζεις ένα ραντεβού με την αισθητικό σου για βαθύ καθαρισμό προσώπου ή δερμοαπόξεση που θα απαλλάξει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και θα την επιτρέπει να αναπνέει καλύτερα και να έχει υγιή και λαμπερή εμφάνιση χωρίς την αντιαισθητική γυαλάδα .

faysbook




00 inkefalonia general ad 300X250