Οχι, οι άνδρες δεν προτιμούν τις έξυπνες -Τι αποκαλύπτει έρευνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 05:46

Οχι, οι άνδρες δεν προτιμούν τις έξυπνες -Τι αποκαλύπτει έρευνα

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ άργησε να το πάρει απόφαση, αλλά βρήκε την καλύτερη. Η Αμάλ συνδυάζει ομορφιά και εξυπνάδα, καθώς πρόκειται για κορυφαία νομικό. Κι όμως, ο ηθοποιός αποτελεί μία εξαίρεση.

Οπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνδρες δεν θέλουν να βγαίνουν με έξυπνες γυναίκες. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που θα δημοσιευθεί το Νοέμβριο στο Personality and Social Psychology Bulletin, τα αρσενικά νιώθουν ότι οι έξυπνες γυναίκες απειλούν τον ανδρισμό τους!

Αν και οι 105 άνδρες που μετείχαν στην έρευνα έδειχναν ανοιχτοί και ενθουσιώσης στην υποθετική σκέψη ότι θα έβγαιναν με κάποια πιο έξυπνη από εκείνους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όλα αυτά άλλαζαν όταν τους αποκάλυπταν ότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να συναντηθούν με μία έξυπνη γυναίκα.

Αμέσως, οι άνδρες άρχιζαν να παίρνουν αποστάσεις από αυτή τη γυναίκα, είχαν την τάση να τη χαρακτηρίζουν λιγότερο ελκυστική και έδειχναν μειωμένη επιθυμία να της δώσουν το τηλέφωνό τους ή να κανονίσουν ένα ραντεβού με εκείνη, καθώς απέναντί της ένιωθαν να απειλείται ο ανδρισμός τους!

Πηγή: iefimerida.gr