Πες μου πόσα παιδιά θέλεις να κάνεις, να σου πω ποια είσαι!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 12:42

Πες μου πόσα παιδιά θέλεις να κάνεις, να σου πω ποια είσαι!

Όλοι λίγο-πολύ στη ζωή μας έχουμε οραματιστεί πόσα παιδιά θα θέλαμε να κάνουμε, για να ολοκληρώσουμε την ιδανική για εμάς οικογένεια.

 

Φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν παραμένει σταθερός. Ο παρακάτω οδηγός, λοιπόν, γράφτηκε από την Krissie Schmidt, μητέρα, μπλόγκερ και παιδαγωγό προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κυρίως για λόγους «ψυχαγωγίας» και δεν στηρίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.

Κανένα παιδί

Το να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια δεν αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο στη ζωή σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε επειδή δεν θέλετε παιδιά. Μπορεί απλά να αισθάνεστε ότι δεν γεννηθήκαμε για να γίνετε μητέρα, να μην σας αρέσουν τα παιδιά ή απλά να θεωρείτε ότι δεν είστε αρκετά υπεύθυνη για να μεγαλώσετε ένα παιδί. Άλλωστε, η ανθρώπινη ζωή είναι για εσάς κάτι που πρέπει κανείς να παίρνει μόνο σοβαρά και δεν σας αρέσει να φέρεστε επιπόλαια. 

Ένα παιδί

 Δεν σας αρέσουν οι υπερβολές και προτιμάτε να αφοσιώνεστε σε έναν άνθρωπο με όλη σας την ψυχή. Το μοναχοπαίδι σας είναι ότι πολυτιμότερο έχετε. Το πιθανότερο είναι να υπήρξατε κι εσείς μοναχοπαίδι και να θέλετε να μεγαλώσετε το παιδί σας σαν ένα πρίγκιπα ή μια πριγκίπισσα. Ίσως πάλι να αισθάνεστε ότι δεν θα καταφέρετε να αναπτύξετε έναν τόσο ισχυρό δεσμό με ένα δεύτερο παιδί. Άλλωστε, νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν γνωρίζετε ότι έχετε να κοντρολάρετε ένα μόνο παιδάκι. 

Δύο παιδιά

 Βρίσκεται μοναχικό τον αριθμό «1» και θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν από νωρίς να μοιράζονται πράγματα. Είστε ένας πολύ δίκαιος γονέας. Ίσως να είχατε μια ιδιαίτερη σχέση με ένα από τα αδέρφια σας ή απλά να επιθυμούσατε την απόκτηση ενός παιδιού από κάθε φύλο. Το να έχετε δύο παιδιά επιτρέπει την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος όχι μόνο των παιδιών σας αλλά και του δικού σας. Ένα ζευγάρι έχει δύναμη. Δύο μαζί κάνουν ένα υπέροχο ντουέτο, και τα ντουέτα μπορούν να παίξουν υπέροχη μουσική!

Τρία παιδιά

 Οι άνθρωποι που θέλουν τρία παιδιά επιζητούν έναν μεγαλύτερο ενθουσιασμό στη ζωή τους. Με το δεύτερο παιδί, συνειδητοποιήσατε πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι τα δυο πρώτα κι ότι η αυτή η διαφορετικότητα φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που δεν είχατε καν σκεφτεί. Βάζοντας, λοιπόν, κι ένα τρίτο στην παρέα, τα πράγματα ίσως αποκτήσουν κι άλλο σασπένς.

Τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά

 Θέλετε τη δική σας μικρή συνοδεία; Επίσης, σας αρέσει να παρατηρείτε τις αντιδράσεις των άλλων όταν τους λέτε τον αριθμό των παιδιών σας. Κυρίως, όμως, νιώθετε υπέροχα να περιστοιχίζεστε από τόση αγάπη. Από την πλευρά σας, έχετε κι εσείς αμέτρητη αγάπη να δώσετε και ξέρετε ότι ο οικογενειακός δεσμός είναι ο πιο ισχυρός από όλους.

baby.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250