Βιβλιοπωλείο... με ένα μόνο βιβλίο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 10:19

Βιβλιοπωλείο... με ένα μόνο βιβλίο!

Δυσκολεύεσαι να επιλέξεις βιβλίο; Σου έχουν προτείνει 2-3, αλλά και πάλι δεν μπορείς να αποφασίσεις; Στο Τόκιο σου έχουν τη λύση. Το μοναδικό βιβλιοπωλείο στον πλανήτη που πουλάει μόνο ένα βιβλίο. Κάθε εβδομάδα διαφορετικό. Αλλά μόνο ένα.

 

Στη συνοικία Ginza στο Τόκιο, στο βιβλιοπωλείο Morioka, ο λάτρης του βιβλίου, επί έξι μέρες την εβδομάδα, θα συναντιέται με τον συγγραφέα του βιβλίου και σε events που διοργανώνονται θα συζητούν για το περιεχόμενο του βιβλίου και θα γνωρίζονται.


Την ιδέα «ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο» είχε ο Yoshiyuki Morioka. Για δέκα χρόνια, ο Γιοσιγιούκι λειτουργούσε ένα πιο συμβατικό βιβλιοπωλείο, στο οποίο διοργάνωνε απλές εκθέσεις και συναντήσεις με συγγραφείς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γιοσιγιούκι παρακολούθησε μία έκθεση που εστίαζε στη νέα επιχειρηματικότητα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν ιδέες, χωρίς να ξεπεράσουν τη μία σελίδα. Ο Γιοσιγιούκι παρουσίασε την ιδέα «Αναγέννηση του ατομικού βιβλιοπώλη - ένα βιβλιοπωλείο με ένα μόνο βιβλίο». Η ιδέα κέρδισε την επιδοκιμασία των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η ιδέα αυτού του βιβλιοπωλείου, όπου εκτίθεται ένα μόνο βιβλίο, αναδεικνύει μια παλιά αλήθεια: 'Κάθε βιβλίο αξίζει να διαβαστεί'.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ




00 inkefalonia general ad 300X250