Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 14:01

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς;

Ωραία, πες ότι τελειώνεις το πανεπιστήμιο, βρίσκεις σταθερή δουλειά, βγαίνεις μερικά ραντεβού, βρίσκεις αυτό που ψάχνεις στο άλλο σου μισό και μετά παντρεύεσαι.

 

Αυτή είναι τουλάχιστον μια συνηθισμένη πορεία ζωής που ακολουθούν –ή τουλάχιστον προσπαθούν να ακολουθήσουν– αρκετοί ώστε να εξασφαλίσουν, στο μέτρο του δυνατού, έναν ευτυχισμένο γάμο που θα κρατήσει για πάντα, ανεξαρτήτως σε ποια ηλικία θα προκύψει καθένα από τα παραπάνω στάδια ζωής.

Σύμφωνα όμως με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή Nicholas Wolfinger του Πανεπιστημίου της Γιούτα, η ηλικία γάμου παίζει σημαντικότερο ρόλο απ” ό,τι ίσως πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον Wolfinger, οι πιθανότητες να καταλήξει ο γάμος σε διαζύγιο είναι λιγότερες για όσους παντρεύονται μεταξύ 28 και 32 ετών.

Ο ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού ανέλυσε τεράστιο όγκο δεδομένων από τη Μελέτη για την Ανάπτυξη της Οικογένειας (NSFG) του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για το διάστημα 2006-2010 και το διάστημα 2011-2013.

Οι αναλύσεις του Wolfinger φανερώνουν ότι οι πιθανότητες να καταλήξει το ζευγάρι σε διαζύγιο μειώνονται προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής και στις αρχές της τρίτης και αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται προς τα τέλη της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής. Μετά τα 32, ο ερευνητής εκτιμά ότι οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο.


neolaia.gr