Διατροφικές παγίδες: 9 τρόφιμα που είναι υγιεινά αλλά παχαίνουν [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 12:56

Διατροφικές παγίδες: 9 τρόφιμα που είναι υγιεινά αλλά παχαίνουν [εικόνες]

Κάποιοι αποκαλούμενες έξυπνες τροφές, στην πραγματικότητα είναι junk food μεταμφιεσμένο και μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας, αλλά θα καταστρέψει τη σιλουέτα σας.

 

Ακολουθούν τα υγιεινά φαγητά που θα ανεβάσουν το νούμερο στη ζυγαριά σας.

Σούσι
Μπορεί τα λαχανικά και τα φύκια να μην παχαίνουν, αλλά το σούσι κολλάει με διάφορες σως και μαγιονέζα για να μείνει σταθερό και αυτά παχαίνουν αρκετά.

Αποξηραμένα φρούτα
Εχουν πέντε έως οκτώ φορές περισσότερες θερμίδες από ότι τα φρέσκα. Τα νωπά σταφύλια, για παράδειγμα, έχουν 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι, ενώ οι σταφίδες έχουν 460. Και πολλές μάρκες προσθέτουν τη ζάχαρη αυξάνοντας τις θερμίδες.

Γκρανόλα
Κανονικά δεν παχαίνει, αλλά οι μάρκες του εμπορίου προσθέτουν λάδι για να την κάνουν έξτρα τραγανή και αρκετή ζάχαρη για να είναι γευστική.

Μάφιν βρώμης
Μπορεί να φαίνονται και να ακούγονται απολύτως φυτικά και υγιεινά αλλά για να γίνει ένα μάφιν χρειάζονται πολλά άλλα υλικά, όπως βούτυρο, τα οποία παχαίνουν.

Ρολάκια
Δεν έχει σημασία τι βάζετε μέσα, συνήθως τα ρολάκια παχαίνουν πολύ και περιέχουν έως και 300 θερμίδες. Δεδομένου ότι η επιφάνεια αν την ανοίξετε, είναι μεγαλύτερη από δύο φέτες ψωμί, την αλείφουμε με πολύ περισσότερη μαγιονέζα ή σάλτσα από ότι κάνατε ένα απλό σάντουιτς.

Εμφιαλωμένο τσάι
Εχουν πολλά προσθετικά με ζάχαρη που ανεβάζει κατακόρυφα τη θερμιδική τους αξία.

Ριζογκοφρέτες
Μπορεί από μόνες τους να μην έχουν θερμίδες, ωστόσο ανοίγουν την όρεξη και σας κάνουν να θέλετε να φάτε λιγότερο υγιεινά πράγματα.

Μπέργκερ λαχανικών
Σίγουρα, παρακάμπτοντας το βόειο κρέας μπορεί να σας σώσει από το λίπος και τη χοληστερόλη. Όμως, ανάλογα με το τι βάζετε σε αυτό, θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενεί πάνω από 1.000 θερμίδες. Το τυρί που συχνά συνδυάζεται με τα λαχανικά και το τεράστιο μέγεθος των χάμπουργκερ είναι ένα πρόβλημα και αν προσθέσετε και κέτσαπ τότε η βόμβα θερμίδων είναι έτοιμη.

Πορτοκαλάδα
Ενα μπουκάλι περιέχει 55 γραμμάρια υδατανθράκων, που ισοδυναμεί με πέντε φέτες ψωμί. Και τα περισσότερα από αυτά έχουν και ζάχαρη.


iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250