Χάστε το βάρος των διακοπών με 12 εύκολα τρικ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 13:11

Χάστε το βάρος των διακοπών με 12 εύκολα τρικ

Κάτι οι χωριάτικες με το φρέσκο ψωμί, κάτι οι καρμπονάρες, κάτι τα ντόπια γλυκά και παγωτά, η ζυγαριά φαίνεται να μην σας υποδέχεται και τόσο καλά μετά τις διακοπές. Δείτε πώς να διορθώσετε τη σχέση σας μαζί της με 12 εύκολους τρόπους.

 

Εκτός κι αν παίζατε ρακέτες με τις ώρες στην παραλία ή κολυμπήσατε ελεύθερο, πεταλούδα και ύπτιο για τουλάχιστον ένα δίωρο την ημέρα στις διακοπές σας, η ζυγαριά πιθανόν να δείχνει 2-3 κιλά παραπάνω τώρα που επιστρέψατε στην Αθήνα. Αφού κατηγορήσετε τις απογευματινές βάφλες και τις αστακομακαρονάδες που δεν μπορέσατε να απαρνηθείτε, μπείτε σιγά-σιγά σε πρόγραμμα και χάστε τα κιλά των διακοπών με…τρόπο.

Πιείτε νερό
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να φάτε κάτι, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι δροσερό νερό. Κάποιοι ειδικοί προτείνουν να πίνετε λίγο νερό ή παγωμένο τσάι ακόμη και πριν το γεύμα σας, συνεχίζοντας και κατά τη διάρκεια ώστε να προσθέσετε όγκο και βάρος στο γεύμα σας.

Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους
Μην πιέσετε τον εαυτό σας να χάσει 3 κιλά σε 5 μέρες. Βάλτε ως όριο το 1 κιλό την εβδομάδα, έτσι ώστε να ξαναμπείτε στα παντελόνια σας σταδιακά, χωρίς παρατράγουδα στη συνέχεια.

 

Μειώστε, αλλά μην περικόψετε τις απολαύσεις
Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να απολαμβάνει ό,τι θέλει για 2 γεύματα από τα 21 στο σύνολο της εβδομάδας, τότε, ούτε τη σιλουέτα σας θα βλάψετε, ούτε την υγεία σας και προπάντων δεν θα νιώσετε στέρηση και καταπίεση –κάτι που συχνά οδηγεί σε διατροφική…καταστροφή.

Μετρήστε ως το 10
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι μια μέση…λιγούρα κρατάει περίπου 10 λεπτά. Προτού λοιπόν σπεύσετε να την ικανοποιήσετε, αφήστε να περάσουν αυτά τα λεπτά και βρείτε με κάτι να απασχοληθείτε, ώστε να εξασφαλίσετε ότι ήταν απλώς μια λιγούρα που πέρασε.

Καθιερώστε τα συχνά γεύματα
Το μυστικό όσων έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος και να μην ξαναπάρουν τα κιλά που έχασαν είναι το να τρώνε 5 γεύματα την ημέρα, 3 βασικά με 2 σνακ ενδιάμεσα. Αυτή η τακτική τούς εξασφαλίζει ότι δεν θα έρθει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα που θα πεινάσουν, όπως επίσης και ότι ο μεταβολισμός τους θα δουλεύει με ρυθμό, έτσι ώστε να μην παχαίνουν. Τα γεύματα πρέπει να είναι φυσικά, όχι πίτσες και σουβλάκια, αλλά ελαφριά και σχετικά μικρά (όπως π.χ. για σνακ ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, για βραδινό μια σαλάτα με λαχανικά και κοτόπουλο κλπ.).

 

Κάντε εβδομαδιαίες αλλαγές
Μην αλλάξετε από την αρχή ριζικά το διατροφικό σας πρόγραμμα. Κάντε αλλαγές κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε χρόνο προσαρμογής και να μην νιώσετε απογοήτευση και καταπίεση. Κάντε μικρές αλλαγές, όπως π.χ. να τρώτε ένα φρούτο καθημερινά –αν πριν δεν το κάνατε. 

Μειώστε το 1/3 της μερίδας σας όταν τρώτε έξω
Όπως θα έχετε παρατηρήσει, στα περισσότερα εστιατόρια οι μερίδες όχι απλά ξεπερνούν το φυσιολογικός μέγεθος, αλλά πολλές φορές είναι μέχρι και διπλάσιες. Φροντίστε λοιπόν να αφαιρείτε από το φαγητό που παραγγέλνετε το 1/3 του περιεχομένου, το οποίο, για να μην πάει χαμένο, μπορείτε να ζητήσετε να σας το φυλάξουν και να το φάτε την επόμενη ημέρα στο γραφείο ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Αυτή η απλή τακτική μπορεί να σας γλιτώσει ακόμη και από 500 θερμίδες τη φορά. Αν χρειαστεί, κάντε το ίδιο και στις μερίδες που καταναλώνετε στο σπίτι.

 

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να φτάνει τις 85 θερμίδες και 250ml μπίρας να μας φορτώνουν με 110 θερμίδες, ενώ αν περάσουμε και στα κοκτέιλ, οι θερμίδες αυξάνονται κατά πολύ. Αν λοιπόν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από το αλκοόλ ή τουλάχιστον να προτιμάτε λίγη μπίρα ή κρασί, χωρίς να το παρακάνετε.

Πείτε «όχι» στα αναψυκτικά
Όσο ήσασταν στην παραλία, μπορεί ένα δροσερό αναψυκτικό να ακουγόταν καλή ιδέα. Αυτή η «καλή ιδέα» όμως μπορεί να ευθύνεται για τα έξτρα κιλά που κουβαλάτε τώρα, καθώς τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη και οι θερμίδες τους μπορεί να φτάνουν και τις 100 ανά κουτάκι, προσφέροντας σχεδόν κανένα διατροφικό όφελος.

Αυξήστε (λίγο) την πρωτεΐνη σας
Έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη επιμηκύνει το αίσθημα κορεσμού μετά το φαγητό, αποτελεσματικότερα από ό,τι κάνουν οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες που έγιναν στη Σκωτία, τη Σουηδία και τη Δανία, όσοι κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό ή το μεσημεριανό τους, ένιωθαν λιγότερο έντονο το αίσθημα της πείνας στο επόμενο γεύμα. Για να το καταφέρετε κι εσείς, προσθέστε λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο πρωινό σας, βάλτε λίγη άπαχη γαλοπούλα στο σάντουιτς και προσθέστε κότατζ στο μεσημεριανό σας.

 

Δώστε την απαραίτητη σημασία στο φαγητό σας
Προσπαθήστε να «δειπνείτε» κι όχι να τρώτε. Έτσι, αντί να καταβροχθίζετε το φαγητό σας «στο πόδι», θα απολαμβάνετε περισσότερο τις γεύσεις, θα τρώτε αργά, δίνοντας χρόνο στον οργανισμό σας να σας πει ότι χόρτασε και θα μείνετε μακριά από την υπερκατανάλωση τροφών που σας κάνουν κακό, όπως τα πατατάκια.

Κάντε έξυπνες αλλαγές
Δοκιμάστε λίγο παγωμένο σταφύλι, αντί για γλυκό, βουτήξτε φράουλες σε μαύρη σοκολάτα για να αποφύγετε τα παγωτά ή φτιάξτε το δικό σας ποπ κορν με λάδι, χωρίς βούτυρο και με λίγο αλάτι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό ή αλμυρό. Αρκεί να επιλέξετε τους πιο υγιεινούς.

clickatlife.gr




00 inkefalonia general ad 300X250