Μπανάνες σε ξυλάκι βουτηγμένες στη σοκολάτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 13:01

Μπανάνες σε ξυλάκι βουτηγμένες στη σοκολάτα

Έχεις αποφασίσει να προσέξεις τη διατροφή σου. Όχι ακρότητες αλλά να βάλεις μία τάξη στο διαιτολόγιό σου. Έλα όμως που σε πιάνουν κάτι λιγούρες για γλυκό και όλα καταστρέφονται. Μπανάνες βουτηγμένες στη σοκολάτα σε ξυλάκι, αυτή είναι η μαγική λύση.

 

Ακόμα κι αν σιχαίνεσαι την κουζίνα και το μαγείρεμα αυτή η συνταγή θα σου φανεί πανεύκολη και θα σε εντυπωσιάσει με τη γεύση της. Κατάλληλη και για τα παιδάκια που αρνούνται πεισματικά να φάνε φρούτο. Έτσι, θα ζητήσουν σίγουρα και δεύτερο.

Τα πράγματα είναι απλά. Θα χρειαστείς μπανάνες, σοκολάτα, δύο κουταλιές λάδι καρύδας και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου ή φλοίδες καρύδας ή τρούφα. Ααα, τα ξυλάκια μην ξεχάσεις.

Η Jess Bronstein μας έδειξε φοβερή ιδέα. Παρακολούθησε τον λογαριασμό της στο Instagram και κράτα ένα χαρτομάντιλο για τα σάλια.

Κόβεις τις μπανάνες στη μέση, περνάς τα ξυλάκια, τις τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνεις στο ψυγείο για 15 λεπτά.

 

 

Όσο οι μπανάνες παγώνουν, λιώνεις τη σοκολάτα και ρίχνεις μέσα το λάδι καρύδας για περισσότερη γεύση. Τις βγάζεις από το ψυγείο και τις βουτάς στη σοκολάτα ενώ από πάνω ρίχνεις το υλικό της αρεσκείας σου.

 

Τις βάζεις στην κατάψυξη για 30 περίπου λεπτά και μετά βγαίνει η μαγεία.

 

ladylike.gr



00 inkefalonia general ad 300X250