Η Top Τen λίστα για το καλοκαίρι!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 19:58

Η Top Τen λίστα για το καλοκαίρι!

Μη μετράς με μιζέρια αντίστροφα για το καλοκαίρι που τελειώνει. Μέτρα τις στιγμές που πέρασες όμορφα, κυρίως όμως μέτρα τις εμπειρίες που «οφείλεις» στον εαυτό σου να ζήσεις, όσο το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ.

 

Υπάρχουν κάποιες εμπειρίες που μπορείς να ζεις κάθε καλοκαίρι με την ίδια λαχτάρα κάθε φορά. Είναι οι εμπειρίες εκείνες που σε γεμίζουν πάντα με την ίδια ικανοποίηση μέσα από τη διαχρονική τους επανάληψη παραμένοντας κάθε φορά ανεπανάληπτες. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε κάτι ιδιαίτερο ή σε κάτι μοναδικό, αλλά στο top ten εκείνων των εμπειριών που αξίζει να ζούμε κάθε καλοκαίρι.

1.Βουτιές και πατητές.

Οκ με την «κυρίλα», αλλά καλοκαίρι χωρίς παιχνίδι στη θάλασσα δε λέει. Καλό και το κολύμπι, αλλά αν δεν πάρεις την παρέα να παίξεις έστω για μια φορά σα δεκάχρονο στη θάλασσα τι θα έχεις να θυμάσαι το χειμώνα. Όσο πιο πολύ νερό πιείς από το γέλιο, τόσο περισσότερο θα το θυμάσαι.

2.Φωτιά στην άμμο, κιθάρα και φεγγάρι.

Μια βραδιά στην άμμο κάτω από τα αστέρια με μουσική είναι ίσως το πιο ωραίο κλισέ που μπορείς να ζεις κάθε καλοκαίρι. Με καλή παρέα μικρή ή μεγάλη μπορείς να περνάς μοναδικά ακόμα κι αν το κάνεις κάθε βράδυ.

3.Βραδιές οινο-πνεύματος.

Οι θεματικές βραδιές «οινοπνεύματος» είναι ίσως ταυτόσημες με την έννοια του καλοκαιριού. Γιατί δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς σφηνάκια, εξωτικά κοκτέιλ και υποβρύχια.  Δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς ξενύχτι. Δεν έχει ουσία το καλοκαίρι αν δεν πας και μια μέρα σερί από το βράδυ στη δουλειά.

4.Αμαρτίες χωρίς τύψεις.

Ποια γεύση θα είχε η ζωή χωρίς την αμαρτία; Μάλλον θα ήταν άγευστη και βαρετή! Τι γεύση θα είχε το καλοκαίρι χωρίς την γεύση από χωνάκι παγωτό; Φάε όσο σε παίρνει χωρίς τύψεις, γιατί αν δεν πάρεις και κάνα δυο κιλά το καλοκαίρι, τι θα έχεις να χάσεις το χειμώνα στο γυμναστήριο;

5.Βραδιά μπάρμπεκιου.

Καλά και τα γλυκά αλλά και καλοκαίρι χωρίς την εμπειρία του μπάρμπεκιου δε λέει. Στον κήπο, το εξοχικό, τη βεράντα, την ταράτσα ή το πεζοδρόμιο αυτό χρειάζεσαι είναι μόνο μια ψησταριά και καλή παρέα! Πρόχειρα και αυθόρμητα στήνονται τα καλύτερα!

6.Movie night στο μπαλκόνι.

Ακόμα κι αν έχεις χάσει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, μια σινεφίλ βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό θα δώσει άλλη νώτα σε ένα βαρετό βράδυ. Μη διστάσεις!

7.Νέες γνωριμίες.

Βγες από το στενό κοινωνικό σου κύκλο και με ανοιχτή καρδιά έλα σε επαφή με νέα πρόσωπα. Φλέρταρε, ερωτεύσου, κάνε νέους φίλους, αλλά μην αφήσεις να περάσει το καλοκαίρι χωρίς να έχεις κάνει τουλάχιστον μια νέα γνωριμία.

8.Νέες εμπειρίες.

Γενικά προσπάθησε να ξεφεύγεις από τις παλιές σου συνήθειες. Ξεκόλλα από τα συνηθισμένα και εμπλούτισε τη ζωή σου με καινούρια σημεία αναφοράς!

9.ΒΑΛΕ Χ ΣΕ ΟΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

Αβίαστα και χωρίς πιέσεις, με τη δύναμη που σου προσφέρει ο ήλιος και την ελευθέρια που σου δίνει η θάλασσα επαναδιαπραγματεύσου με τον εαυτό σου και βάλε ένα μεγαλοπρεπές Χ σε ότι σε χαλάει, δε σου πάει, δε σε εκφράζει, δε σε απελευθερώνει!

10.Ξεκουράσου από αυτά που σε κουράζουν και επιδώσου με πάθος σε ότι σε γεμίζει χαρά.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την κούραση της ικανοποίησης. Άδειασε από ότι σε μπλοκάρει και γέμισε με όσα σε γεμίζουν χαρά. Ζήσε κάθε στιγμή σου στο full χειμώνα -καλοκαίρι!

Μη ξεχνάς τα καλοκαίρια κι χειμώνες υπάρχουν μόνο μέσα μας!

Μείνε πιστός στα θέλω σου και στον εαυτό σου και μην αφήσεις τα πρωτοβρόχια να σου χαλάσουν τη διάθεση!  

Ειρήνη Μεσσήνη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.