Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 13:44

Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας; Μπορείτε να ακολουθήστε τα παρακάτω tips και θα εκπλαγείτε με τις μικρές αλλαγές της καθημερινότητας που θα επηρεάζουν τα κιλά σας.



1.Καθορίστε τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες. Μην φορτώνεται τον οργανισμό σας με περισσότερη τροφή από όση χρειάζεται.

2.Πολλά και συχνά γεύματα. Μην τρώτε το φαγητό σας όλο μαζί, μοιράστε τα γεύματά σας σε πέντε ή έξι. Γιατί έτσι, το σώμα σας θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει το φαγητό και ο μεταβολισμός θα αυξηθεί.

3.Πίνετε πολύ νερό. Γιατί το νερό εκτός του ότι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού, μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο καίμε τις θερμίδες.

4.Ασκηθείτε. Αν δεν γυμνάζεται και δεν μπορείτε να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητά σας κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε, χρησιμοποιείστε σκάλες, κάντε μια βόλτα ή ότι άλλο μας σηκώνει από τον καναπέ και την καρέκλα.

5.Τονώστε το μυϊκό σας σύστημα. Το μυϊκό μας σύστημα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος. Έτσι όσο περισσότερο μυϊκό ιστό έχουμε τόσες περισσότερες θερμίδες καταναλώνουμε.

6.Κοιμηθείτε αρκετά. Η αϋπνία δημιουργεί εντονότερη αίσθηση πείνας και επηρεάζει το μεταβολισμό σας, έτσι η απώλεια βάρους καθίσταται δυσκολότερη.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ