Το ξενύχτι στη Βουλή τους λύγισε -Οι γκριμάτσες του Τσίπρα, οι ματιές στο ρολόι, τα κλειστά μάτια του Τσακαλώτου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 13:41

Το ξενύχτι στη Βουλή τους λύγισε -Οι γκριμάτσες του Τσίπρα, οι ματιές στο ρολόι, τα κλειστά μάτια του Τσακαλώτου (εικόνες)

Μάτια κομμένα, φωνές εξασθενημένες. Η κούραση στη χθεσινή μεταμεσονύκτια συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Κυρίως όμως σε αυτό του πρωθυπουργού που κοίταζε συνεχώς το ρολόι του...

 

Η όλη διαδικασία, συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 2 τα μεσάνυχτα, ωστόσο παρατάθηκε κατά ένα δίωρο. Στις 4 τα ξημερώματα όλοι έμοιαζαν εξαντλημένοι, με δεδομένο μάλιστα ότι για πολλούς από τους βουλευτές η διαδικασία είχε αρχίσει από νωρίς το πρωί με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές.

Και μπορεί από τη φωνή αυτός που... προδόθηκε ότι «λύγισε» να ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος που προήδρευσε της συνεδρίασης, αφού μόνο στεντόρεια όπως συνήθως είναι, δεν ήταν η φωνή του στις 4 τα ξημερώματα όταν ανακοίνωνε τα αποτελέσματα, όμως, από τις φωτογραφίες προδίδεται η κούραση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. 

Αμήχανες κινήσεις, απίθανες γκριμάτσες, χαμόγελα... εξάντλησης, αλλά και κλεφτές ματιές στο ρολόι. Ο Αλέξης Τσίπρας τα ξημερώματα έμοιαζε πραγματικά κουρασμένος. Και εξίσου σκεπτικός και προβληματισμένος, κάτι το οποίο είναι δικαιολογημένο μιας και το χρονοδιάγραμμα από εδώ και πέρα, όπως το σκιαγράφησαν κορυφαίοι υπουργοί του θέλει κλείσιμο της συμφωνίας, ξεκαθάρισμα στο κόμμα και ενδεχομένως εκλογές.

Οταν ο φακός «συνέλαβε» τον κ. Τσίπρα να κοιτάζει το ρολόι του...

Aτελείωτη και η κούραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης διαβάζει εφημερίδα στα υπουργικά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας «χαλάρωνε» διαβάζοντας και αυτή εφημερίδα.

Οι δύο εισηγητές του νομοσχεδίου εμφανώς κουρασμένοι, αλλά και προβληματισμένοι.

Ο Πάνος Σκουρλέτης διαβάζοντας στο tablet του.

Σκουρλέτης, Τσακαλώτος ακούν...

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, παρά την πολύωρη διαδικασία φαίνονταν πιο ζωηροί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν η έκπληξη της χθεσινής διαδικασίας με την σαφώς πιο πολιτική του τοποθέτηση η οποία μάλιστα έγινε σε υψηλούς τόνους.

Κουρασμένη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, ασχολούνταν για μια ακόμη φορά με τον υπολογιστή του, όπου πιθανότατα έγραφε την ανακοίνωσε που εξηγούστε τη μεταστροφή του από το «Οχι» στο «Ναι».

Νωρίτερα, πάντως, είχε γίνει το επίκεντρο σε πηγαδάκι εντός της Ολομέλειας.

Εμφανώς κουρασμένη και η όμορφη βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κούραση και στο βλέμμα των Γιάννη Βρούτση και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Δένδια δείχνει την... τσάντα του στην Σοφία Βούλτεψη.

Κούραση και στο «στρατόπεδο» των ΑΝΕΛ.

Μια νότα καλοκαιριού στη Βουλή.

Και μια γλυκιά νότα. Παστίλιες φιλιού στα βουλευτικά έδρανα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



00 inkefalonia general ad 300X250