Πόσα λεπτά είμαστε απελπισμένοι κατά την διάρκεια της ημέρας;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 12:06

Πόσα λεπτά είμαστε απελπισμένοι κατά την διάρκεια της ημέρας;

Οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα υγείας, προβλήματα μέσα στη σχέση… Ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του λόγους να ανησυχεί και να απελπίζεται σε καθημερινή βάση.

 

Το υψηλό κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά προβλήματα φαίνεται να αποτελούν τις βασικότερες αιτίες της απελπισίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Everyman Campaign. Άλλοι λόγοι ήταν το αίσθημα ότι η ζωή έχει φτάσει σε ένα τέλμα αλλά και τα… περιττά κιλά!

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν συνολικά 2.000 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 65 ετών. Τέσσερις στους δέκα δήλωσαν πως αισθάνονται απελπισία όταν σκέφτονται τα χρέη τους, ένας στους τέσσερις δήλωσε πως απελπίζεται επειδή ξέρει πως δεν μπορεί να ζήσει τη ζωή που θα ήθελε, ενώ για τους δύο στους δέκα η απελπισία φάνηκε να οφείλεται σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν φιλικά ή αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πόση ώρα την ημέρα αισθανόμαστε απελπισμένοι όμως; Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η απελπισία κατακλύζει τη ζωή μας κατά μέσο όρο 36 λεπτά την ημέρα, δηλαδή 9 ολόκληρες ημέρες κάθε χρόνο!

Η διεξαχθείσα έρευνα έδειξε επίσης πως η απελπισία εμποδίζει αρκετούς ανθρώπους να δουλέψουν ή να κοιμηθούν καλά και συχνά προκαλεί καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια.


neolaia.gr



00 inkefalonia general ad 300X250