Λευκό χαμόγελο με 6 προϊόντα από την κουζίνα σας [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 21:26

Λευκό χαμόγελο με 6 προϊόντα από την κουζίνα σας [εικόνες]

Λένε πως δεν υπάρχει καλύτερο αξεσουάρ από ένα αστραφτερό χαμόγελο, με τους περισσότερους να πληρώνουν αδρά τον οδοντίατρό τους για να το αποκτήσουν.

Τα καλά νέα είναι πως αντί να δίνετε μια περιουσία στον οδοντίατρο, μπορείτε να αποκτήσετε τέλειο χαμόγελο με προϊόντα που έχετε μέσα στο σπίτι. Εύκολα και οικονομικά.

Μαύρη σοκολάτα

Κι όμως, η μαύρη σοκολάτα λευκαίνει τα δόντια με το να σκληραίνει το σμάλτο. Ενισχύει την αδαμαντίνη των δοντιών και αποτρέπει τους λεκέδες στα δόντια. Ο Δρ Irwin Smigel της Αμερικανικής Εταιρείας για την Οδοντιατρική Αισθητική αναφέρει ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης τανίνες που εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια για να σχηματίσουν πλάκα.

Δυστυχώς, η σοκολάτα γάλακτος δεν παρέχει τα ίδια οφέλη, δεδομένου ότι είναι ως επί το πλείστον από ζάχαρη και γάλα.

Πώς λευκαίνει τα δόντια σας: Απολαύστε μια μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας για επιδόρπιο. Μην ξεχνάτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως μετά! Βασικό είναι να τρώτε σοκολάτες με τουλάχιστον 70% κακάο για την καλύτερη λεύκανση δοντιών.

Φράουλες

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως οι φράουλες είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο γι' αυτό το σκοπό. Περιέχουν μηλικό οξύ ένα ένζυμο που λευκαίνει φυσικά τα δόντια, ενώ έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τη δυσχρωμία. Επιπλέον, η βιταμίνη C καταπολεμά την πλάκα.

Ωστόσο, όπως όλα τα τρόφιμα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Πώς λευκαίνουν τα δόντια σας: Λιώστε μία φράουλα και αναμείξτε τη με μαγειρική σόδα, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάλτε τη στα δόντια σας για 5 λεπτά και μετά χαμογελάστε. Κάντε το μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Πέρα από το ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, μείωση από τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου, την πρόληψη των φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, ενίσχυση των οστών και πολλά άλλα, τώρα, ανήκουν στη λίστα με τα τρόφιμα που λευκαίνουν τα δόντια.

Σύμφωνα με τον Δρ Matthew Messina, εκπρόσωπο της American Dental Association, μασώντας τους αφαιρούνται λεκέδες αλλά και η συσσωρευμένη πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών. Επειδή είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, μπορούν να ενισχύσουν τα δόντια. Επιπλέον, η κατανάλωση ξηρών καρπών και σπόρων διεγείρει την παραγωγή σάλιου. Το σάλιο αποτρέπει τη διάβρωση σμάλτου και τη φθορά των δοντιών μειώνοντας την οξύτητα στο στόμα.

Σημαντικό είναι να αποφεύγονται οι σκληροί ξηροί καρποί για να μην καταστραφούν.

Πώς λευκαίνουν τα δόντια σας: Φάτε τους μετά από κάθε γεύμα ή σνακ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τεμαχισμένα αμύγδαλα, σπόροι λιναριού και σουσάμι είναι εξαιρετικές τροφές που μπορεί να λευκαίνουν τα δόντια σας. Θυμηθείτε να περιορίσετε την ημερήσια κατανάλωση σε μια χούφτα.

Λάδι καρύδας

Τα έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως γι' αυτό το σκοπό στην Ινδία από την αρχαιότητα. Πιστεύεται πως απομακρύνει την πλάκα και εξουδετέρωνει της οξύτητας χωρίς να προκαλεί διαταραχές στο στοματικό περιβάλλον.

Σε αντίθεση με άλλα έλαια, λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ. Αυτό το λιπαρό οξύ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια στο στόμα. Αυτό όχι μόνο χαρίζει φρέσκια αναπνοή, εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας.

Πως λευκαίνει τα δόντια σας: Μία κουταλιά της σούπας για να το ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Ανανάς

Στον ανανά υπάρχουν ένζυμα που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει. Ενα από αυτά είναι η βρομελίνη, ένα φυσικό συστατικό των φρούτων με τη δύναμη να λευκαίνει τα δόντια.

Η οξύτητα του ανανά, επίσης, βοηθά στο να σκοτώσει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, ενώ αποτρέπει και το σχηματισμό πλάκας.

Πως να λευκαίνει τα δόντια σας: Φάτε μια φέτα ανανά μετά από το γεύμα ή να προσθέσετε σε ένα μπολ σαλάτας. Μην ξεχνάτε βέβαια να τον καταναλώνετε με μέτρο, καθώς έχει φυσικά σάκχαρα.

Μαγειρική σόδα

Σόδα έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς ως ένας φυσικός τρόπος λεύκανσης. Είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να αρπάξετε από την κουζίνα και να το μετατρέψετε σε ένα σπιτικό γιατρικό για την πλάκα και τους λεκέδες.

Λόγω της χημικής της δομής ενεργεί ως ένα ήπιο λειαντικό ότι αφαιρεί απαλά τους λεκέδες και την πλάκα πάνω από την επιφάνεια των δοντιών.

Πολλά προϊόντα στοματικής φροντίδας περιέχουν παρόμοια λειαντικά, αλλά μαγειρική σόδα είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Πως λευκαίνει τα δόντια σας: Αναμείξτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού σε ένα φλιτζάνι. Βυθίστε την οδοντόβουρτσά σας στην πάστα και βουρτσίστε τα δόντια σας για τουλάχιστον 2 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε κάθε δεύτερη μέρα. Μην το παρακάνετε, όμως! Οταν δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε τη μία με δύο φορές την εβδομάδα.  

iefimerida